Muziektheaterproductie GEEN VAARWEL in ANNA Amstelveen
Nieuws -> OntspanningBron: Naomi Inez
01-09-2024
Op woensdag 11 september 2024 zal in ontmoetingsplek ANNA Amstelveen de aftrap plaatsvinden van de nieuwe muziektheaterproductie GEEN VAARWEL (try-out). Een hartveroverend, muzikaal en theatraal eerbetoon aan femicide slachtoffers.
Theatermaker Naomi Inez neemt je mee in verschillende periodes uit haar leven, voor tijdens en na de vermissing en moord op haar moeder (1996) en brengt een ode aan deze excentrieke, kunstzinnige vrouw en andere vrouwen die zijn omgebracht. Daarnaast bespreken we de huidige actualiteiten rondom femicide. Een indringende, ontroerende, dynamische voorstelling met muziek en zang.
Na de voorstelling (55 minuten) zal er een nagesprek plaatsvinden, onder leiding van criminoloog Gert Jan Slump. Hierin wordt het thema en de impact van de voorstelling besproken. Het publiek kan vragen stellen en gedachten uitwisselen. Meer informatie over de voorstelling: https://muzikalemagie.nl/geen-vaarwel/ Meer informatie en kaartverkoop 11 september: hier
(Bron Naomi Inez - 2024)
De flyer van muziektheaterproductie GEEN VAARWEL
Medewerkers: Naomi Inez script, spel, zang, gitaar, Lucie de Saint Vincent piano, spel, Annemiek Nienhuis (spel) regie, dramaturgie, Charles Groenhuijsen, Nieuwslezer (stem).
Muziek: Naomi Inez, Lucie de Saint Vincent, Gert Jan Slump, Nico Philipp Hovius en muziek van Vaya Con Dios en J.S. Bach
Femicide of feminicide is een term voor het doden van vrouwen vanwege hun geslacht. In 1976 definieerde de feministische auteur Diana E. H. Russell de term voor het eerst impliciet als een haatmoord op vrouwen door mannen, maar later herdefinieerde ze het als "het doden van vrouwen door mannen omdat ze vrouw zijn". Femicide kan door beide geslachten worden gepleegd, maar wordt vaker door mannen gepleegd. Dit komt waarschijnlijk door ongelijke machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, evenals schadelijke genderrollen, stereotypen of sociale normen.
Een echtgenoot of partner is verantwoordelijk voor bijna 40% van de moorden waarbij een vrouwelijk slachtoffer betrokken is. Bovendien kan femicide ondergerapporteerd worden vanwege onvoldoende bewijs. Femicide omvat vaak huiselijk geweld en gedwongen of geslachtsselectieve abortussen. Tot voor kort werd femicide niet beschouwd als een zichtbaar fenomeen, maar het bewustzijn neemt geleidelijk toe.