Bijgewerkt: 22 januari 2021

Naar het (Poel) strand in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-03-2015

Het college van B en W van Amstelveen stelt de gemeenteraad voor komende zomer een eigen stadsstrand te realiseren aan de Poel. Eind april beslist de Amstelveense gemeenteraad over de nieuwe toeristische trekpleister dichtbij het Amsterdamse Bos.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Artist impression van de bovenaanzicht van het strand


Er doet zich een mooie kans voor. Waternet biedt tegen een sterk gereduceerde prijs vijf aaneengeschakelde pontons aan met een drijvend zwembad, sanitaire voorzieningen, kleedhokjes, overdekte bar en een terras. Dit BadBuiten concept heeft een aantal zomers in Amsterdam in de Amstel gelegen. Door deze voorziening over te nemen is het mogelijk om al deze zomer een mooi stadsstrand in gebruik te nemen. Het stadsstrand moet gaan liggen aan de Poelzijde, waar ook de landijsbaan ligt, nabij de parkeerplaatsen. Daar zijn al meer recreatieve voorzieningen gevestigd, zoals de avontuurlijke speelplaats, scouting en fiets- en wandelverbindingen naar het Amsterdamse bos. Het bad is een aanwinst voor alle bewoners in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Artist impression van de zijaanzicht van het strand


De gemeente zoekt een ondernemer- uitbater die meedenkt in de verdere uitwerking van het concept, de horecavoorziening runt en zorg draagt voor dagelijks beheer en toezicht houdt op het bad. Het wijkplatform Oude Dorp, ondernemers en Groenraad zullen betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van de toeristische trekpleister. Hoewel het project al is opgestart, worden er geen onomkeerbare handelingen verricht. Alles is onder voorbehoud van een definitief raadsbesluit in april 2015.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.