Bijgewerkt: 23 september 2020

Nationale Voorleesdagen 2012 in Bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
18-01-2012

Van woensdag 18 januari tot en met zaterdag 28 januari vinden De Nationale Voorleesdagen 2012 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op woensdagochtend 18 januari. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein verzorgde traditiegetrouw burgemeester Jan van Zanen de aftrap, en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan een groep van ongeveer 200 kleuters en hun begeleiders.

voorleesontbijt Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2012)

Burgemeester Jan van Zanen leest voor uit 'Viezeltje' aan een groep enthousiaste kleuters in de bibliotheek


Alle kleuters, van drie verschillende scholen, kregen bij binnenkomst eerst een ontbijtje aangeboden namens de bibliotheek. Ondertussen arriveerde de burgemeester en maakte enthousiast kennis met de kinderen. Hij las voor uit het boek 'Viezeltje' van Suzan Peeters met tekeningen van Milja Praagman.

Zoals ieder jaar, laat de Bibliotheek Amstelland de Voorleesdagen niet ongemerkt voorbijgaan en organiseert diverse activiteiten. Zo wordt er nog tweemaal voorgelezen in de bibliotheek aan peuters van kinderdagverblijven, waarbij het boek 'Mama Kwijt' van Rik Rikken centraal staat.

Op zaterdag 21 en 28 januari kan iedereen Rik Rikken zelf komen bewonderen met zijn voorstelling Mama Kwijt in de bibliotheken van Aalsmeer en Uithoorn. Op donderdag 26 januari geeft de bibliotheek in Uithoorn de workshop Voorlezen aan je peuter en kleuter speciaal voor ouders. Waarom voorlezen zo belangrijk is en hoe lees je voor en betrek je je kind hierbij, staan hierbij centraal.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen en is ook dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.