Nederlandse Kampioenschappen Estafettes

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
22-09-2006

De Trad-eXchange Nederlandse Kampioenschappen Estafettes van afgelopen weekend vormden weer een sportief hoogtepunt in Amstelveen.

De Atletiekvereniging Startbaan, organisator van dit estafettefeest, kan terugkijken op een geslaagd weekend. Tijdens de wedstrijden werden er 22 nieuwe Nederlandse kampioensploegen genoteerd, waarbij de organiserende vereniging zelf ook een gouden medaille (en tevens een Nederlands record, 2.04.18 min.) in de wacht wist te slepen in de categorie vrouwen masters 4 x 100m. Verder behaalde op de Startbaan twee zilveren plaatsen (4x 100m en 4x 400m bij de meisjes A) en een bronzen plaats (4x 200m masters mannen).

Opmerkelijke prestaties zijn er van de nationale vrouwenploeg gehandicapten, 4x l00m in 1.05.15 min.(NR) met tweevoudig wereldkampioene Annet Roozen en de 47.47 sec (beste prestatie ooit) van de meisjes B van de atletiekvereniging Phanos uit Amsterdam. Er zijn tien Nederlandse records en diverse beste prestaties aller tijden bij de junioren verbeterd.

De jeugd van Startbaan, pupillen en junioren, wist twee bronzen, vier zilveren en twee gouden medailles in de wacht te slepen. Daarnaast was de winst op de l0x 100m weer voor AV Startbaan, met 1.52.66 min. Vier seconden sneller dan in 2005, maar nog steeds vijf seconden meer dan het officieuze record uit 1934 van AV'23.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.