Bijgewerkt: 27 oktober 2020

Niet wachten tot Emergohal inzakt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
19-11-2008

In Amstelveen is een uitstekende basis aanwezig voor een topsporthal. Die conclusie trekt VVD-raadslid Herbert Raat uit een bijeenkomst van zijn partij maandagavond op 17 november 2008 in het Congrescentrum Amstelveen.

„Daar waren vertegenwoordigers van tal van sportverenigingen aanwezig," zegt Raat. „Er blijkt een groot draagvlak te zijn voor een topsporthal, ook vanuit de breedtesport." Volgens Raat is de deelname van Amstelveners aan georganiseerde sport ongekend hoog. „Amstelveen telt 225 sportclubs met 24.500 sporters.

Dat is heel veel voor een stad met 80.000 inwoners. Dat houdt in dat je ook moet zorgen voor goede voorzieningen. Een nieuwe sporthal geschikt voor topsport is daarom essentieel voor het voorzieningenbeleid. We moeten niet wachten tot de Emergohal in elkaar zakt." Volgens Raat is het voor Amstelveense sportclubs soms gênant buitenlandse clubs in de Emergohal te moeten ontvangen „Soms houden zelfs voorzieningen als het scorebord ermee op."

„In Arnhem is wel een nieuw Vitesse-stadion gebouwd, maar het ging daar mis omdat er te weinig draagvlak voor bleek bij de bevolking. Amstelveen heeft dat draagvlak wel en daarom is de basis voor een topsporthal hier optimaal. Andere gemeenten zouden graag een sportklimaat willen hebben als dat in onze stad."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.