Bijgewerkt: 1 juni 2020

Nieuw cabine-interieur en entertainment op de KLM 777-200-vloot

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
17-11-2014

Eerder werd de World Business Class van de Boeing 747-400 omgebouwd. Nu is de Boeing 777-200 aan de beurt voor een complete metamorfose. Naast het interieur van de World Business Class heeft designer Hella Jongerius nu ook de Economy Class ontworpen. De nieuwe Economy Class-stoelen bieden reizigers meer beenruimte en een uitgebreid nieuw inflight entertainmentsysteem met onder andere grotere 9 inch touchscreens in HD-kwaliteit, interactieve 3D-kaarten en de mogelijkheid om via ‘seat chat’ te communiceren met medereizigers die niet in de buurt zitten.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

De Boeing 777-200ER ('ER' staat voor Extended Range) was oorspronkelijk bekend als 777-200IGW ('Increased Gross Weight'). Het model heeft een vergroot vliegbereik van 14.305 kilometer en is een populaire versie voor intercontinentale vluchten. De overige specificaties zijn gelijk aan die van de Boeing 777-200


De ombouw van de 15 Boeings 777-200 is eind 2015 gereed. Daarna volgen onder andere de Boeings 777-300. Hiernaast worden in 2015 twee nieuwe 777-300 met nieuw interieur en inflight entertainmentsysteem opgenomen in de KLM-vloot. De totale 777-vloot bestaat dan uit 25 vliegtuigen. Dankzij het slimme ontwerp van de nieuwe Economy Class-stoelen wordt extra beenruimte gecreëerd, wat zorgt voor meer comfort.

Foto Amstelveen
(Bron KLM - 2014)

De nieuwe Economy Class-stoelen bieden reizigers meer beenruimte en een uitgebreid nieuw inflight entertainmentsysteem


En er is meer, de ergonomisch geoptimaliseerde hoofdsteun biedt een verbeterde ondersteuning van de nek. Speciaal ontworpen kussens, duurzame high-density materialen en een stopcontact geven de passagier rust en controle. En last but not least: het inflight entertainmentsysteem geeft toegang tot meer dan 150 films en 200 tv-programma's in vele talen, waaronder een groot aantal lokale films.

Een andere belangrijke verbetering is, dat de nieuwe stoelen de lichtste in hun klasse zijn. Minder gewicht betekent brandstofbesparing, wat weer leidt tot een lagere CO2-uitstoot. De introductie van het nieuwe inflight entertainmentsysteem in zowel de Business- als Economy Class biedt genoeg afleiding voor een reis rond de wereld en nog wel verder! Samen met reisgenoten, met zojuist ontmoete medepassagiers of gewoon alleen.

Foto Amstelveen
(Bron KLM - 2014)

De positionering van de nieuwe stoelen in de cabine en diverse slimme designkeuzes zorgen voor maximale privacy tijdens het slapen, of werken


Tegelijk met de introductie van de nieuwe Economy Class voert KLM de nieuwe World Business Class in op de Boeing 777. Uiteraard biedt dit dezelfde hoge standaard als de World Business Class die vorig jaar werd geïntroduceerd in de B747-vloot. Centraal staat hierbij de nieuwe full-flatstoel. De positionering van de nieuwe stoelen in de cabine en diverse slimme designkeuzes zorgen voor maximale privacy tijdens het slapen, of werken.

Onder meer de warme kleuren – die per stoel verschillend zijn – en de vele bergruimte zorgen voor ultiem comfort en meer persoonlijke ruimte voor de passagier. Samen met de grotere zachte kussens en luxe nieuwe dekens geeft dit de nieuwe Business Class een warme en vriendelijke sfeer. Het persoonlijke 16 inch scherm, dat wordt bediend met een handset met touchscreen maakt de luxe Business Class-ervaring compleet. Daarnaast wordt een dual screen ervaring geboden, doordat tijdens het kijken van een film de passagier tegelijkertijd kan gamen en chatten. Klanten spreken hun waardering uit voor de vernieuwde en comfortabele nieuwe Business Class van de Boeing 747. KLM is dan ook trots, dat zij nu de Boeing 777-200 kan presenteren met een nieuw interieur met maximaal comfort in zowel de Business als Economy class.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.