Bijgewerkt: 26 mei 2020

Nieuw hotelcomplex in Kronenburg?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-07-2012

De Maarssengroep en Alexandriet BV heeft het College van Amstelveen het idee voorgelegd om de locatie prof. E. M. Meijerslaan 10 te ontwikkelen tot studentenhotel annex toeristenhotel via de formule Casa 400.

Het college ondersteunt dit initiatief en kijkt naar de mogelijkheid om dit via wijziging van bestemmingsplan toe te staan. Bij uitvoering zou dit initiatief ca 10.000 m² ontrekken aan de kantorenleegstand in Amstelveen.

GAK  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Een van de gesloopte GAK-torens aan de E. M. Meijerslaan op 25 januari 2007, waar het studentenhotel zou verrijzen


Wethouder Groot (CDA): “Kantorenleegstand is een groot probleem in heel Nederland. Ook Amstelveen ontspringt de dans niet. Het college brengt over enkele weken een rapportage over de kantorenleegstand en de aanpak om dit tegen te gaan naar buiten. In de tussentijd zitten we echter niet stil.

Zo heeft het college het ministerie van Infrastructuur en Milieu nadrukkelijk verzocht om toestemming te verlenen voor het bouwen van een hotel. Het is namelijk vanuit het LIB (luchthaven indeling besluit Schiphol) in principe niet toegestaan, dat er woningen worden gebouwd in Kronenburg. Voor de hotellocatie heeft het ministerie ontheffing verleend”

Het kantoorpand aan de E. M. Meijerslaan is, na enkele jaren leegstand, gesloopt. Het terrein ligt momenteel braak. In de plannen is ruimte voor 520 hotelkamers, waarvan buiten het hoogseizoen 400 kamers aan studenten kunnen worden verhuurd. Op deze manier wordt een belangrijke stap gezet in het tegengaan van kantorenleegstand.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.