Bijgewerkt: 25 oktober 2020

Nieuwbouw AH Van der Linden gaat van start in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Publiekswerk.nl
09-12-2013

Ko van der Linden: 'Wij nemen zorg en verantwoordelijkheid voor onze buurt'. Op vrijdag 6 december 2013 sloeg supermarkteigenaar Ko van der Linden de eerste paal voor de nieuwbouw van AH Van der Linden aan de Amsterdamseweg 73. Van der Linden deed dit onder het toeziend oog van zijn vrouw Ingrid, met wie hij een ´super-duo´ vormt, en in het bijzijn van de Amstelveense wethouder John Levie, portefeuillehouder van onder meer ruimtelijke ordening, verkeer en fysieke infrastructuur.

ah Amstelveen
(Foto Katja Mali - 2013)

Ko van der Linden slaat de eerste paal voor de nieuwbouw van AH Van der Linden aan de Amsterdamseweg 73-77


“De nieuwe supermarkt is een verrijking voor dit deel van Amstelveen. We hebben er alle vertrouwen in, dat Ko en zijn team er een succes van maken”, zei wethouder Levie in zijn toespraak, waarna hij het glas hief met de wens op een voorspoedige bouw.

De nieuwe AH Van der Linden komt op de locatie, waar voorheen de Hyundai-garage gevestigd was. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Aalberts Bouw uit Loosdrecht in samenwerking met Interveni Vastgoed Advies. In oktober 2014 opent AH Van der Linden de deuren voor het Amstelveens publiek.

Hyundai Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Hyundai garage van Autobosma BV aan de Amsterdamseweg 73-77 in 2008


Op het terrein verrijst een kloek winkelpand met op de eerste verdieping drie appartementen. De gevel van het nieuwe pand is een eerbetoon aan de architectuur van de Amsterdamse School, die kenmerkend is voor dit deel van Amstelveen. De winkeloppervlakte is vier keer zo groot als van de oude supermarkt en de nieuwe buurtsuper biedt straks een breed assortiment, dat recht doet aan de gevarieerde samenstelling van de wijk. Onderscheidend wordt het aanbod vers waren. Een pluspunt wordt daarnaast de ruime parkeergelegenheid.

Ko van der Linden hield een korte toespraak: “Eindelijk is het zover. We hebben een lang traject achter de rug om hier met zijn allen te kunnen staan. Het is soms goed, dat je niet alles van te voren weet. We zijn de gemeente erkentelijk voor het meedenken met de plannen voor onze nieuwe supermarkt. Het is een langgekoesterde wens van ons geweest een volwassen supermarkt te realiseren die past bij de buurt. En wij zullen ons best doen een verantwoordelijke rol te vervullen met deze buurtsuper van formaat.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.