Bijgewerkt: 21 januari 2021

Nieuwbouw van twee scholen begint later

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-06-2013

Nieuwbouw Martin Luther Kingschool en 1e Montessorischool begint later

Enige tijd geleden is de Aanbestedingswet gewijzigd. Direct gevolg is, dat er een ander aanbestedingstraject geldt, dat voor alle betrokkenen nieuw is en daarom met grote zorgvuldigheid doorlopen moet worden. Dit heeft gevolgen voor de scholenbouw in onze gemeente.


Grotere kaart weergeven De Martin Luther Kingschool aan de Oostelijk Halfrond 441 in Amstelveen

Martin Luther Kingschool

De nieuwbouw van de Martin Luther Kingschool zou oorspronkelijk direct na de zomervakantie starten. Door de nieuwe aanbestedingswetgeving en het feit, dat onlangs is gebleken, dat er vleermuizen in de spouwmuren van de te slopen school zitten, wordt de start van de nieuwbouw naar verwachting 1 tot 3 maanden vertraagd. We stellen alles in het werk om deze vertraging tijdens het bouwproces in te lopen. Waarschijnlijkheid lukt het echter niet om het nieuwe gebouw aan het begin van het schooljaar 2014-2015 al in gebruik te nemen.

1e Montessorischool

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Schoolfeest op de 1e Montessorischool in 2010


Ook de 1e Montessorischool heeft te maken met de gewijzigde aanbestedingswetgeving. De verwachting is, dat de nieuwbouw voor deze school begin 2014 start i.p.v. eind 2013.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat, wethouder OnderwijsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.