Bijgewerkt: 29 mei 2020

Nieuwbouwplannen klaar voor de Roelof Venema school

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-10-2012

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen heeft het programma van Eisen voor de nieuwe Roelof Venema school vastgesteld. In overleg met onderwijsgroep Amstelland is in grove lijnen afgesproken waaraan de nieuwbouw moet voldoen.

venemaschool Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Roelof Venema school


In het programma zijn voorwaarden opgenomen, zoals hoogte en aantal vierkante meters. Maar ook eisen die gesteld worden aan stedenbouw, groen, verkeer, parkeren en de openbare ruimte. Architecten gaan op basis van dit document een ontwerp maken. 

Wethouder John Levie (BBA) van ruimtelijke ordening:’Om de nieuwbouw mogelijk te maken stellen we een nieuw bestemmingsplan op. We doen er alles aan om dit proces vlot te laten verlopen, zodat 550 kinderen vanaf uiterlijk januari 2015 in één mooi gebouw naar school kunnen’.

De Roelof Venema School zit momenteel verspreid over vijf locaties. Met de nieuwbouw komt hier een einde aan. Op de locatie van het huidige schoolterrein aan de Laan Rozenburg 15 en 17 komt één nieuw gebouw. De buitenschoolse opvang krijgt hierin ook een plek en er komt een gymlokaal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.