Bijgewerkt: 19 januari 2021

Nieuwe bestemming voor het voormalige jongerencentrum De Bajes

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-12-2013

Het voormalige jongerencentrum aan de Ouderkerkerlaan, De Bajes, krijgt een nieuwe eigenaar. Het Amsterdamse bedrijf Market Discovery neemt zijn intrek in het karakteristieke pand, dat plaats biedt aan zo’n 50 werknemers. Daarnaast zullen klanten van Market Discovery op deze locatie worden getraind en gecoacht. Op de begane grond komt bovendien een klein, openbaar toegankelijk restaurant.

Via verschillende biedprocedures heeft de gemeente Amstelveen eerder geprobeerd het pand te verkopen. Nadat eerdere plannen van een andere Amstelveense ondernemer voor de vestiging van detailhandel met horeca in een laat stadium afketsten, meldde Claudio Mancinelli, directeur van Market Discovery zich bij de gemeente met een goede bestemming voor De Bajes en werd overeenstemming bereikt over een marktconforme prijs.

Bajes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De Bajes aan de Ouderkerkerlaan in 2008


Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Economische Zaken en Vastgoed: “Naar onze mening heeft De Bajes al veel te lang leeg gestaan. We waren erg teleurgesteld, dat de vorige gegadigde zich in zo’n laat stadium heeft teruggetrokken. Des te blijer zijn we nu met de komst van Market Discovery. Ik denk, dat dat goed is voor de bedrijvigheid in het Oude Dorp. Bovendien is het voor Amstelveen zeer pretti,g dat er weer 50 arbeidsplaatsen bijkomen.”

“Wij gaan De Bajes eerst kwalitatief verbouwen. Op de begane grond komt ruimte voor een restaurant. Hiervoor werken we samen met andere ondernemers uit het Oude Dorp. 'De formule voor het restaurant is nog 'under construction', maar het zal zeker een aanwinst zijn voor het steeds levendiger wordende Oude Dorp”, aldus Claudio Mancinelli, die ook voorzitter bestuur van de lokale VVD.

mancinelli Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Op de archieffoto Claudio Mancinelli tijdens de 4de Ondernemersdiner van de VVD-Amstelveen op 27 september 2010 in restaurant 'Aan de Poel'


Over Market Discovery

Samen met zusterbedrijven Job Discovery en Sales Discovery begeleidt Market Discovery bedrijven bij het realiseren van hun omzetdoelstellingen door middel van in eigen huis ontwikkelde concepten en methodieken. De ondersteuning bestaat uit advies, telefonisch vooronderzoek, werving en selectie van commercieel personeel en coaching, training en detachering van verkopers. In totaal werken er ongeveer 50 personen bij de drie zusterbedrijven. Naast Claudio Mancinelli wordt de directie gevoerd door Rogier van Hagen en Marco Knaap.

Over De Bajes

Het oorspronkelijke gebouw de Koninklijke Marechaussee kazerne aan de Ouderkerkerlaan werd in 1920 gebouwd, in 1944 werd politiebureau en deze taak vervulde tot 1965. In 1970 heeft de Dienst Sport-, Jeugd- en Recreatie van de gemeente Amstelveen een deel tot recreatieruimte omgebouwd voor hangjongeren. Sindsdien heette dit gebouw jeugdcentrum 'De Bajes'. De laatste beheerder was de Stichting Cardanus tot 2010.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.