Bijgewerkt: 1 maart 2021

Nieuwe excursie van de Wolfgerus van Aemstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Historische vereniging Wolfgerus van Aemstel
30-03-2012

Op zaterdag 14 april 2012 is de volgende excursie van de historische vereniging Wolfgerus van Aemstel uit Ouder-Amstel. Deze excursie was al eerder gepland, maar kon door het barre weer geen doorgang vinden.

Nu verwachten we een stralende dag! We blijven dus redelijk in de buurt en gaan naar Weesp, een stadje waar u veel kunt genieten van historie, oude gebouwen, grachtjes en een gezellig centrum.

Om 11.00 uur verzamelen bij molen 'De Vriendschap'. In de omgeving kunt u parkeren zowel betaald (€ 1,00 per 50 minuten) als gratis, iets verder weg. Deze achtkantige stellingmolen is gebouwd in 1900 als korenmolen. Ernaast ligt de houtzaagmolen 'De Eendracht'.

De molenaar Wouter zal u alles vertellen over de roerige geschiedenis van de molen, de naamsveranderingen, de blikseminslag en hij zal met plezier uw vragen beantwoorden. U kunt die avond thuis pannenkoeken bakken met het meel die u ter plekke kunt kopen.


Grotere kaart weergeven Weesp, Utrechtseweg 11a, waar de in 1900 gebouwde windmolen 'De Vriendschap' er staat

Hierna wandelen we naar het stadscentrum, klein maar fijn. We kunnen wat rondlopen en gaan met z’n allen een broodje eten in een gezellig etablissement in de Slijkstraat.

Om 14.00 uur start de stadswandeling onder leiding van gidsen van de Historische Kring Weesp (duur ca.1 ½ uur). Zij zullen u met veel plezier vertellen over de rijke historie van Weesp en zij besteden aandacht aan de Grote Kerk, het sluizencomplex, de oudste straat van Weesp (de Hoogstraat), fort Ossenmarkt en het Stadhuis. Na afloop van de wandeling kunnen we nog wat napraten in het centrum van Weesp.

De kosten bedragen € 20,- (leden) en voor niet-leden € 22,- (inclusief molen, gidsen en lunch). Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 6 april 2012 door overmaking van het bedrag op rek. nr. 351844678 t.n.v. de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel o.v.v. excursie Weesp + uw telefoonnummer. Mocht u na aanmelding toch opeens verhinderd zijn, dan kunt u bellen met Lenny van Erp 020-4961556 of 0623812870.

Route-informatie

Vanaf de A9 (ri. Amersfoort) de afslag nr. 1 richting Weesp. Via de provinciale weg N236 naar Weesp Na de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij het tweede verkeerslicht links af richting Weesp Centrum.

Na 150 m. de eerste zijstraat rechts af , de Aetsveldselaan. Deze ca. 650 m. volgen tot aan kruispunt met de J. A. Fijnvandraatlaan. Hier links af en na ca. 200 m vóór brug over water rechtsaf de Utrechtseweg op. Na een bocht naar rechts ziet U de molens liggen. Parkeren langs deze weg of in één van de zijstraten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.