Bijgewerkt: 27 januari 2021

Nieuwe komische avonturenstripboek door Amstelveense tekenaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Gabi Berkers/Uitgeverij Syndikaat
28-07-2020

In mei 2020 verscheen het stripboek 'Op Weg naar Orléans' bij Uitgeverij Syndikaat, het debuutalbum van Gabi Berkers. De komische avonturenstrip is het afstudeerwerk van nieuwe striptekenaar Gabi Berkers, die vorig jaar met een Master of Fine Arts (MFA Visual Narrative) afstudeerde aan de School of Visual Arts in New York City. Door middel van een succesvolle crowdfunding, werd kort na haar afstuderen de Engelstalige 'Ode to Orléans' in kleine oplage zelf uitgebracht. Deze editie wekte de interesse bij Uitgeverij Syndikaat en al spoedig werd er gepraat over een Nederlandse vertaling van het verhaal.

Foto Amstelveen
(Bron Gabi Berkers - 2020)

Gabi Berkers aan het werk achter de tekentafel. Zij begon haar eigen bedrijf als designer nadat ze haar bachelor aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht had behaald. Hierin maakte ze motion graphics, illustraties, grafisch ontwerp, storyboards en animaties voor verschillende bedrijven


In 'Op Weg naar Orléans' wordt het verhaal verteld over een Franse, 15-jarige jongen Ode en zijn reusachtige pratende krijger-kat Janis. Ze moeten vluchten uit hun middeleeuwse dorpje, wanneer deze wordt aangevallen door de Engelsen. De jongen besluit Frankrijks enige ware heldin om hulp te vragen en trekt naar Orléans om Jeanne D'Arc te ontmoeten. Maar hij zal eerst een echte man moeten worden. Op welke andere manier dan zijn maagdelijkheid te verliezen? Het is de eerste stap om geconfronteerd te worden met de realiteit van volwassen worden. Zijn reis zal hem nog veel bijbrengen over wie hij is en wat het betekent om een held te zijn.

Foto Amstelveen
(Bron Gabi Berkers - 2020)

De omslag van het stripboek van Gabi Berkers 'Op Weg naar Orléans'


Deze Op Weg naar Orléans is het afstudeerproject van de Nederlandse Gabi Berkers. In een stijl die wat doet denken aan de Franse school (denk Lewis Trondheim, Manu Larcenet en Joann Sfar) zet ze een album op poten dat zowel magisch-realistische, avontuurlijke als coming of age-trekjes bevat, maar toch heel coherent oogt en allesbehalve tekenen van jeugdige overmoed vertoont. Een meer dan geslaagd stripdebuut dus, dat ons het beste voor de toekomst doet verhopen' - aldus Mario Stabel, mei 2020.

Foto Amstelveen
(Bron Gabi Berkers - 2020 - 2020)

Een door Gabi Berkers getekende actiestrip van haar boek


Gabi Berkers is een illustrator en striptekenaar geboren en getogen in Amstelveen. Haar werk brengt altijd humor met zich mee, terwijl ze grotere thema's bespreekt. Ze haalt veel inspiratie uit folklore, historie en fantasie. Momenteel woont de auteur in New York, waar ze verder bouwt aan haar carrière als striptekenaar en verhalenverteller. Bekijk de preview van het boek hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.