Bijgewerkt: 12 juli 2020

Nieuwe lijndienst van KLM naar Torino

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-01-2014

KLM begint op 26 mei 2014 een nieuwe lijndienst naar het Italiaanse Turijn (Torino). Vanaf de nieuwe zomerdienstregeling vliegt KLM twee keer per dag tussen Amsterdam Airport Schiphol en Turijn.

KLM is blij om na tien jaar weer terug te zijn in Turijn. Deze nieuwe bestemming verstevigt onze positie in Italië. Voor AIR FRANCE KLM is Italië de vierde belangrijkste markt in Europa. Als bestemming heeft Turijn met name voor de zakelijke passagier veel te bieden.

fokker70 Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Een KLM Fokker 70 Cityhopper PH-BXD landt op Bristol International Airport, Engeland


Met de toevoeging van Turijn als bestemming verstevigt KLM haar positie in Italië. Hierdoor komt het aantal Italiaanse bestemmingen op zes. KLM vliegt al op Rome, Milaan, Florence, Bologna en Venetië. De route wordt uitgevoerd in samenwerking met Alitalia.

De dagelijkse vluchten naar Turijn worden uitgevoerd door KLM Cityhopper met een Fokker 70, die plaats biedt aan 74 passagiers in Business, Economy Comfort en Economy Class. De KL1555 van Amsterdam naar Turijn vertrekt om 09:20 uur en komt om 11:05 uur lokale tijd aan. Om 11:45 uur vertrekt de KL1556 weer en komt om 13:40 uur aan op Amsterdam Airport Schiphol.

De avondvlucht vertrekt uit Amsterdam om 20:30 uur en landt om 22:15 uur (KL1559). De terugvlucht, de KL1554, is de volgende dag om 06:45 uur en keert vervolgens terug in Amsterdam op 08:40 uur.

Turijn is een stad in het noordwesten van Italië, vlakbij de Alpen en de grens met Frankrijk. Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte en is onder andere bekend vanwege de Olympische Winterspelen die er in 2006 werden gehouden. Ook staat de stad bekend als automobielhoofdstad van Italië, vanwege de vestigingen van FIAT. Daarnaast kent de stad een rijke historie.


Grotere kaart weergeven Aeroporto di Torino


Turijn Airport (Italiaans: Aeroporto di Torino) (IATA: TRN, ICAO: LIMF), ook bekend als Turijn-Caselle Airport (Aeroporto di Torino-Caselle), is een luchthaven in Caselle Torinese, 15 km  ten noordwesten van de stad Turijn, in de provincie Turijn, Piemonte regio, Noord-Italië. De naam van vliegveld is Sandro Pertini Airport (Aeroporto Sandro Pertini), door de voormalige Italiaanse president Sandro Pertini. De luchthaven is een focus stad van de herboren Italiaanse maatschappij Alitalia. Het vliegveld wordt beheerd door Società Azionaria Gestione Aeroporto Torino SpA en door de Italiaanse Civil Aviation Authority (ENAC).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.