Bijgewerkt: 2 maart 2021

Nieuwe mijlpaal in Bovenkerk-Oost

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-08-2008

Wethouder Remco Pols heeft op donderdag 21 augustus 2008 samen met de heer Van de Berg Jeths (directeur Woongroep Holland) de eerste steen gelegd in Bovenkerk Oost. Dit is het laatste deel van de omvangrijke herstructurering in Bovenkerk.

Foto Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2008)

Directeur Woongroep Holland, Jan van de Berg Jeths en wethouder Remco Pols bij de eerste steenlegging in Bovenkerk


Bovenkerk-Oost krijgt een heel nieuw gezicht. Er worden, verspreid over vier fasen, circa 360 woningen gesloopt. Vervolgens bouwen Woongroep Holland en Woningstichting St. Lodewijk hier ongeveer eenzelfde aantal woningen terug. Volgens planning moet het begin 2011 gereed zijn. Op www.woneninbovenkerk.nl vindt u meer informatie hierover.

Wethouder Pols is bijzonder blij met de koopgarantieregeling voor mensen die uit hun woning moesten maar in Bovenkerk willen blijven (zogenaamd stads-vernieuwingsurgenten). Deze huurders kunnen op bepaalde huizen 20% korting krijgen op de aankoopprijs. Dit sluit aan bij het streven van het gemeentebestuur om koopwoningen voor iedereen bereikbaar te maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.