Bijgewerkt: 9 mei 2024

Nieuwe plannen voor horeca Noordelijke Poeloever in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-01-2024

De gemeente Amstelveen heeft nieuwe huurders gevonden voor Poel’s Up, de horeca- en recreatiegelegenheid aan De Poel. Erwin van der Laan (ANNA Amstelveen) en Daan Kroone (DAY Foodbar in het Stadshart) hebben plannen om Poel’s Up flink te verbouwen. De locatie kan straks het hele jaar open zijn voor bezoekers.

Frank Berkhout (D66) wethouder Vastgoed: “Na wat discussie met de vorige eigenaar, zijn we goed uit elkaar gegaan. Dat geeft de heren Van der Laan en Kroone de mogelijkheid om volop aan de slag te gaan op deze bijzondere plek. Als gemeente zien we veel kansen in hun ideeën voor inwoners en recreanten.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Vlnr: De heren Erwin van der Laan, wethouder Herbert Raat, Daan Kroone en wethouder Frank Berkhout naast de Poel

Levendig en laagdrempelig.
Herbert Raat (VVD) wethouder Oude Dorp: “We zijn blij met de verbouwingsplannen voor Poel’s Up. We delen, samen met de nieuwe exploitanten, de wens voor een meer laagdrempelige horeca- en recreatiegelegenheid met ruime openingstijden voor alle Amstelveners. Denk aan wandelaars, recreanten en sporters die hier straks dagelijks terecht kunnen voor een goede kop koffie, een wijntje, sportdrankje en bijvoorbeeld een daghap. De plannen voor Poel’s Up passen goed bij de visie om de Noordelijke Poeloever meer levendig, aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor Amstelveners en bezoekers.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het horeca-recreatiegelegenheid Poel's Up op 14 april 2017

Horeca voor elke beurs. Erwin van der Laan, ANNA Amstelveen: “We gaan vol energie aan de slag met Poel’s Up. Onder de werktitel ‘De Poelkantine’ willen we een plek creëren voor Amstelveners met een kleine en grote beurs; iedereen is welkom. Een locatie voor sport en recreatie, met respect voor de natuur en groene omgeving. Belangrijk is dat we het hele jaar geopend willen zijn. Daarom kijken we naar een harde opbouw op de pontons in De Poel in plaats van een tent. Denk aan een kas of orangerie. Dan zijn we weer- en windbestendig en is iedereen het hele jaar door welkom. ‘De Poelkantine’ zien wij als gezellige aanvulling op het Oude Dorp en omgeving en als startpunt voor de ontwikkelingen die eraan komen voor de Noordelijke Poeloever.”  

Ontwikkeling Noordelijke Poeloever. De Noordelijke Poeloever is een aansprekende entree van Amstelveen naar het Amsterdamse bos. De gemeente verkent op dit moment de mogelijkheden voor gebiedsontwikkeling van de Noordelijke Poeloever: het gebied in en rondom het Oude Dorp en het toekomstige dek over de A9.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.