Bijgewerkt: 5 december 2020

OLGA over het toegankelijk openbaar vervoer in Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Geert Toebes
07-05-2016

Hoe gebruik je bus, of tram als je een lichamelijke handicap hebt? Bijvoorbeeld als de bus volgend jaar niet meer verder rijdt dan station Zuid en je daar op de nieuwe Noord-Zuid metro moet overstappen. En hoe vindt je als blinde, of slechtziende je weg als dit station in de komende jaren verbouwd wordt, en de situatie iedere keer weer anders is? En hoe moet je als rolstoeler reizen gedurende de tijd dat lijn 51 wordt vervangen door een bus? Kun je daar wel in? En het eventueel verlengen van de tram naar Uithoorn. Is dat voor mensen met een lichamelijke beperking een voordeel, want wat betekent dit voor de buslijnen?

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2014)

Ontwerp (artist impression) van het Zuidasdok. De verbreding en het ondergronds brengen van de A10 Zuid en de uitbreiding en modernisering van het station Amsterdam Zuid zijn hiermee een stap dichterbij gekomen


Het thema toegankelijk openbaar vervoer en alle ontwikkelingen in Amstelland staat centraal op een openbare bijeenkomst die Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland (OLGA) organiseert op donderdag 19 mei 2016, om 14 uur in Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155 Amstelveen. Zaal open vanaf 13.30 uur. Toegang gratis. Met boeiende presentaties en gastsprekers. Over alles wat mensen met een beperking willen weten. Ingeleid door wethouder Jeroen Brandes van Amstelveen. Met presentaties over het nieuwe station Zuid, de Amstelveenlijn en de buslijnen van de toekomst. Zie voor het volledige programma . http://www.olga-amstelland.nl/actueel/!

Presentaties door: Jeroen Brandes (PvdA), wethouder verkeer van Amstelveen; Lody Warmerdam, accountmanager van Connexxion voor de regio Schiphol; Jan Smit, projectleider Amstelveenlijn bij de stadsregio Amsterdam; Jan Willem Lammers, projectmanager Zuidasdok. Uiteraard is er volop gelegenheid voor discussie en debat. En uw belangen naar voren te brengen. Onder genot van een drankje kan nog worden nagepraat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.