Bijgewerkt: 23 september 2020

Onder de 12 jaar geen vragen meer over seks en drugs

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-01-2012

Het College van Amstelveen betreurt, dat in de onlangs gehouden jongerenpeiling kinderen van 10 en 11 jaar zijn bevraagd over onderwerpen als seks en drugs. Zij laat dit in een brief aan GroenLinks weten die hierover vragen heeft gesteld. In een volgende jongerenpeiling worden kinderen van deze leeftijd hier niet meer mee geconfronteerd.

Portefeuillehouder burgemeester Jan van Zanen (Onderzoek & Statistiek): “College en raad hebben jongerenbeleid vastgesteld voor jongeren van 10 tot en met 23 jaar. En alle onderwerpen uit de peiling zijn daardoor aan een selectie uit deze groep jongeren gestuurd.

van zanen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen tijdens een raadsvergadering in 2011. Naast hem zit mevrouw drs. Pascale Georgopoulou, de raadsgriffier


Voor het onderwerp Wonen is een uitzondering gemaakt. Over wonen, zijn alleen 18 jarigen en ouder bevraagd. Het college betreurt, dat voor onderwerpen als seks en drugs in deze jongerenpeiling geen uitzondering is gemaakt voor 10 en 11 jarigen. Wat de leeftijdscategorie ook zal zijn voor toekomstig jongerenbeleid: wij zullen jongeren onder de 12 jaar voortaan geen vragen over deze onderwerpen stellen.”

De jongerenpeiling wordt eens in de vier jaar gehouden. De vorige jongerenpeiling is gehouden onder jongeren van 12 tot en met 25 jaar. De huidige jongerennota beslaat de groep 10 tot en met 23 jarigen. Uit de praktijk blijkt namelijk, dat kinderen steeds jonger met bepaalde onderwerpen die hen aangaan in aanraking komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.