Bijgewerkt: 14 juli 2020

Onderhoud van verlichtings- en aansturingssystemen van de Zwanenburgbaan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
11-05-2016

Vanaf dinsdag 17 mei 4.00 uur tot en met dinsdag 31 mei 2016 18.00 uur wordt de Zwanenburgbaan (18C-36C) buiten gebruik gesteld voor werkzaamheden aan de verlichtings- en aansturingssystemen op Schiphol. Daarnaast wordt regulier onderhoud aan deze baan uitgevoerd. Door het onderhoud aan de Zwanenburgbaan kunnen de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan vaker ingezet worden voor vliegverkeer.

Amsterdam Airport Schiphol vernieuwt de lichtinstallaties op de start- en landingsbanen. Dit gebeurt in mei op de Zwanenburgbaan. Gelijktijdig aan deze werkzaamheden wordt het reguliere onderhoud aan de Zwanenburgbaan uitgevoerd, zodat deze niet langer dan noodzakelijk buiten gebruik hoeft te zijn. Door het onderhoud aan de Zwanenburgbaan kunnen de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan vaker ingezet worden voor vliegverkeer. De Schiphol-Oostbaan wordt alleen ingezet als andere banen niet beschikbaar, of bruikbaar zijn. Voor het mogelijk inzetten van deze banen in de nacht is ontheffing aangevraagd en verleend. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot overlast.Schiphol vraagt omwonenden om begrip. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewoners aanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55, of door het raadplegen van de website: www.bezoekbas.nl  - Planning Baanonderhoud.

Amsterdam Airport Schiphol: Met ruim 58 miljoen passagiers en 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2015 vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners. Zie www.schiphol.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.