Bijgewerkt: 28 februari 2020

'Onderzoek Hoogwaardig Openbaar Vervoer Amstelveen West zinloos'

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
06-10-2009

BBA (Burgerbelangen Amstelveen) vindt onderzoek naar Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aan de westkant van Amstelveen zinloos. “Je gaat je afvragen of er niet belangrijkere zaken aan de orde zijn,” aldus fractievoorzitter Linda Roos van BBA.

Enkele jaren geleden is al eenzelfde onderzoek gedaan naar een vrije busbaan op de Keizer Karelweg en de Amsterdamseweg, en is geconcludeerd dat dit niet aan de orde is. Destijds heeft BBA de bevolking gewezen op de gevolgen van een vrije busbaan op dit traject. Het heeft geen zin om in Amstelveen een vrije busbaan of tramtracé te bestemmen als in Amsterdam (Amstelveenseweg) geen ruimte bestaat deze door te trekken.

“Waarom moet weer onderzoek worden gedaan, om een mooi stuk Amstelveens groen op te offeren? Wat ons betreft wordt het onderzoek gestaakt, het doen van herhalende onderzoeken – ook in regionaal verband - heeft geen enkele zin. Laat Amstelveen haar kenmerkende mooie groen behouden!,” aldus Linda Roos.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.