Bijgewerkt: 26 januari 2021

Online meldpunt voor minder regels in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-01-2014

De gemeente Amstelveen wil ook burgers en bedrijven actief betrekken bij het verminderen en versimpelen van de regels. Vanaf 28 januari 2014 is daarom op www.amstelveen.nl/minderregels een speciaal meldpunt beschikbaar. Burgers en bedrijven kunnen hier hun voorstellen voor simpeler regelgeving indienen. Daarnaast is de gemeente al langere tijd bezig met een eigen onderzoek naar regelgeving die simpeler kan en wordt zoveel mogelijk aangesloten op verschillende landelijke projecten.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan-Willem Groot, (CDA) wethouder Economische Zaken


Jan-Willem Groot, (CDA) wethouder Economische Zaken: “De gemeente Amstelveen is zelf al druk bezig om alle regels en verordeningen onder de loep te nemen. De afgelopen jaren zijn veel regels al versimpeld. Voor straatfeesten bijvoorbeeld hoeft geen vergunning meer te worden gevraagd, maar is nu een meldingsplicht. En het aanvragen van bouwketen en steigers wordt ook een stuk eenvoudiger. De motie van D66 en VVD van eind 2013 om een meldpunt in te stellen voor burgers en bedrijven, past prima binnen de visie van het college en ondersteunen wij daarom van harte. Het is belangrijk, dat de gemeente nog meer inzicht krijgt in welke regels als overbodig, onnodig en betuttelend worden ervaren.”

Burgers en bedrijven die ideeën hebben over het versimpelen, of afschaffen van regels, kunnen op www.amstelveen.nl/minderregels terecht voor meer informatie. Hier kunnen burgers en bedrijven ook hun voorstel indienen voor simpeler regels, of zelfs het afschaffen van regels. Als na onderzoek blijkt, dat een voorstel kansrijk is dan neemt het college va B en W het over. In veel gevallen is nog goedkeuring nodig van de gemeenteraad om het voorstel daadwerkelijk in te voeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.