Bijgewerkt: 26 januari 2021

Ontwikkelingen aan de Koen van Oosterwijklaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2020

Tjapko Poppens de burgemeester van de gemeente Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen in verband met verdere ontwikkelingen in een pand aan de Koen van Oosterwijklaan:

'Geachte raad,

Op 21 januari 2020 heb ik u geïnformeerd over de overlast die bewoners van de Koen van Oosterwijklaan ervaren van een bewoonster en bezoekers aan haar woning. In die brief heb ik ook aangegeven welke bestuurlijke maatregelen er zijn genomen en hoe gemeente  en politie in de wijk opereren en met bewoners communiceren. Graag breng ik u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.

Foto Amstelveen
(Foto Google Earth - 2020)

De Koen van Oosterwijklaan in Amstelveen


Op 30 januari 2020 heeft de politie een man aangehouden die uit de woning kwam en verdovende middelen bij zich bleek te hebben. Deze aanhouding gaf de politie grond om de woning te doorzoeken en vast te kunnen stellen dat de woning wordt gebruikt voor handel in verdovende middelen. Dit Is in strijd met de Opiumwet (Wet Damocles). Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heb ik besloten om de woning voor 90 dagen te sluiten. Gisteren op 3 februari 2020 om 18.00 uur is de woning gesloten. Omwonenden zijn hiervan op de hoogte gebracht .

Ik verwacht dat met deze maatregel de rust voor bewoners in de buurt terugkeert. Omwonenden worden op de hoogte gehouden van eventuele vervolgstappen. Hoogachtend, de burgemeester van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.