Bijgewerkt: 20 januari 2021

Opbrengst van de 1ste Rotary Haringparty is geschonken aan De Schakel

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel
12-07-2017

Op woensdagmiddag 12 juli 2017 vond de uitreiking plaats van de opbrengst van de 1ste Amstelveense Rotary Haringparty in restaurant The WineKitchen at Sea. De cheque met een bedrag van € 3.800 werd overhandigd aan de vrijwilligers van De Schakel . De locatie was het terras van restaurant The WineKitchen at Sea om 16 uur.

De Schakel die tal van activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen, wil het bedrag onder andere besteden aan professionele keukenapparatuur voor één van hun activiteiten: koken. De Schakel heeft momenteel rond de 135 leden en rond de 120 actieve vrijwilligers. Het doel van De Schakel is om de vrijetijdbesteding van mensen met een beperking te bevorderen. De doelgroep is bijzonder kwetsbaar en zou zonder de hulp van vrijwilligers voor een groot gedeelte aangewezen zijn op de woonvoorzieningen. Deze woonvoorzieningen doen fantastisch werk, maar ook hier zijn de financiële middelen gering en vult De Schakel gelukkig een groot een gat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Vlnr.: Vrijwilligers Mieke Regelink, Hugo van der Kooij, Marcel Bellis bestuurslid van De Schakel en Joss Tabak, voorzitter van Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel met de cheque van 3.800 euro


'Je kunt je voorstellen, dat in alle activiteiten een educatief element zit. Enkele activiteiten bevorderen daadwerkelijk het functioneren van mensen in de maatschappij. Maar ook op een activiteit als caféavond, of instuif, waar gezelligheid, samenzijn en ontmoetingen bevorderen centraal staan, leren we de mensen met geld om te gaan, brengen we sociale omgangsnormen bij en ruimen we samen op, maken we samen schoon, enz..

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Vlnr.: Mieke Regelink, Hugo van der Kooij, Jessica Snoek, Martijn Kragtwijk, Joss Tabak, Remco Snoek, Henry Schilder, Remko Udo en Marcel Bellis bestuurslid van De Schakel met de cheque van Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel


De activiteit koken bevordert het zelfstandig functioneren van de mensen thuis, maar ook hier is samen zijn en gezelligheid een belangrijk onderdeel van de dag. Voor deze activiteit zou het geweldig zijn als er gebruik kan worden gemaakt van een professionele oven en een goede keukenmachine. Met de keukenmachine kan men gerechten maken die tot nu toe niet goed te doen zijn met deze doelgroep' - aldus Marcel Bellis, bestuurslid.

De 1ste Rotary haringparty werd mogelijk gemaakt door Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel en The WineKitchen at Sea in samenwerking met de visspecialist uit Volendam, Henry Schilder die voor de uitstekende haring heeft gezorgd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.