Bijgewerkt: 24 januari 2021

Open Dag 2017 in de wijngaard De Amsteltuin

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Schake
03-06-2017

Op zondag 11 juni 2017 zet wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen haar poorten weer wijd open voor bezoekers. De oogst 2016 zit in de fles. Het jaar 2016 heeft een goede oogst opgeleverd. Mooie rijpe druiven, waar vervolgens heerlijke wijnen van zijn gemaakt. Deze worden op de open dag voor het eerste gepresenteerd. Het dagcentrum van de Amsteltuin heeft bovendien een aantal andere producten gemaakt, zoals druivensap, verjus en traditionele wijnazijn. Al deze producten zijn op de open dagen verkrijgbaar.

Opening van onze winkel en extra terras. De afgelopen maanden is hard gewerkt om een winkel op te bouwen en een extra terras voor bezoekers te creëren. Wij willen hiermee ons voorbereiden op het komende bezoek van vele toeristen uit Amsterdam die met de GreenLine hop on hop off bus bij de Amsteltuin uit kunnen stappen om een bezoek te brengen aan de laagst gelegen wijngaard ter wereld.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Op het terras van De Amsteltuin kunnen de bezoekers een beetje met elkaar praten naast een glaasje wijn, bier of fris. De foto is op 3 juli 2016 gemaakt tijdens de traditionele zomerfair


Holland Wine Center. In de winkel wordt ook ruimte ingeruimd voor de presentatie van een aantal wijngaarden uit Nederland. Op deze manier kunnen bezoekers zien hoe serieus en professioneel in ons land wijn wordt gemaakt. Wij hebben de beste wijngaarden uitgenodigd om zich te presenteren. Op termijn kunnen hun wijnen ook worden geproefd in het Holland Wine Center.

GreenLine. Vanaf begin juli 2017 start er ieder 45 minuten een bus die bezoekers aan de Amsterdamse Metropool door ons prachtige groene gebied leidt langs de vele bezienswaardigheden. Op vele plekken kunnen de passagiers gewoon uitstappen en 45 minuten later de volgende bus nemen. Zie hiervoor verder www.greenline.amsterdam.

Een dag om jezelf te verwennen. Het wordt op 11 juni vast een prachtige dag, waarop heerlijk op de terrassen gezeten kan worden om kennis te maken met de wijnen, lekkere hapjes in aangenaam gezelschap. Gedurende de hele middag worden rondleidingen verzorgd in de wijngaard en de kelder. Openingstijden op 11 juni zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Langs de Akker 5 in Amstelveen (vlak naast de Emergohal). Voor meer informatie: www.amsteltuin.nl of www.amsterdamwine.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.