Bijgewerkt: 18 september 2020

Open Dag bij het MBO College Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: ROC van Amsterdam
17-01-2012

Zaterdag 21 januari 2012 opent de nieuwe vestiging van het MBO College Amstelland, onderdeel van het ROC van Amsterdam in Amstelveen, voor het eerst haar deuren voor de Open Dag.

Dit moderne high-tech College verzorgt een scala aan mbo opleidingen. Vanaf 10 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen en zich te oriënteren op een opleiding. Tot 14.00 uur kan in het gebouw aan de Maalderij 37 kennis worden gemaakt met diverse opleidingsrichtingen en vertellen docenten en studenten hier meer over.

rocva  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het schoolgebouw van ROC van Amsterdam in Amstelveen


Voor studenten met ambitie

Het MBO College Amstelland richt zich met haar niveau 3 en 4 opleidingen vooral op doorstroom naar een hoger mbo-niveau of hbo. Met versnelde trajecten zijn er mogelijkheden voor maatwerk om zo de doorstroom voor de student nog makkelijker te maken. Zo kan iedere student het beste uit zichzelf halen.

High-tech

Dit College onderscheidt zich door high-tech werkvormen in het onderwijs. Bijna elke student werkt met een laptop en tijdens de lessen wordt veel gebruik gemaakt van smartboards. Er is veel aandacht voor de nieuwe media en dus ook de inzet van bijvoorbeeld smartphones in de lessen. Voor meer informatie over alle opleidingen, kijk op www.rocva.nl

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegkundige. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Johan Cruyff College voor topsporters.

De Frank Sanders Akademie is één van de bijzondere onderdelen van het ROCvA, gespecialiseerd in musicalonderwijs. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc’s die ons land telt en werkt nauw samen met ROC Flevoland. www.rocva.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.