Bijgewerkt: 22 januari 2021

Open dag begraafplaats Zorgvlied 2015

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-05-2015

Na het grote succes van vorig jaar houdt de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amsterdam, op zondag 31 mei 2015 tussen 10.00 en 17.00 uur wederom een open dag. Bezoekers kunnen dan genieten van de prachtige natuur en de bijzondere grafmonumenten op deze monumentale begraafplaats. Tevens is er de mogelijkheid om in de prachtige aula (Amsterdamse Schoolstijl) door middel van een speeddate aan de medewerkers van Zorgvlied vragen te stellen over begraven, as bestemmingen, cremeren, e.d.

Cremeren wordt namelijk eind 2015 mogelijk op Zorgvlied. Er wordt nu al hard gewerkt aan de bouw van een crematorion. Op de Open Dag worden er om 12.00 uur en 15.00 uur rondleidingen gehouden langs bijzondere graven en interessante plekken. De rondleiding wordt u aangeboden door Zorgvlied.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Aan de Amsteldijk 273 in Amsterdam bevindt zich een Amstelveense begraafplaats, Zorgvlied. Ooit was hier een buitenplaats met de zelfde naam en het hele gebied tot het Concertgebouw hoorde bij Amstelveen. Vanwege twee grond annexaties van Amsterdam, eerst in 1896 en nog een keer in 1921, werd Amstelveen gereduceerd tot een dorpje. Op de foto is een kraam, waar men allerlei lichtjes kon kopen tijdens de Lichtjesnacht in 2007 op Kerstavond.


Op de Open Dag is ook het karakteristieke Chalet geopend. Dit is een kleine ontvangst- en opbaarruimte. Of langs het Lalibellum, het voor Nederland unieke grafkeldercomplex voor algemene graven. De bezoeker kan ook een bezoek brengen aan de Urnenwijk De Paerl, die een oosterse, of new age sfeer uitstraalt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen prachtig vormgegeven porseleinen familie-urnen. In het kader van de week van de begraafplaats kunt u ook van 1 t/m 5 juni elke ochtend van 11.00 tot 12.00 uur deelnemen aan een informatiebijeenkomst met als thema:

 “Wat zijn de mogelijkheden op Zorgvlied?”. Voor deze informatiebijeenkomsten vragen wij u vriendelijk zich van te voren aan te melden. Dit kan telefonisch 020-540 4927, of per e-mail zorgvlied@amstelveen.nl Op de Open dag wil Zorgvlied graag laten zien dat zij voor elke bezoeker een “Oase voor de ziel” is. De open dagen van Zorgvlied worden georganiseerd in het kader van de “week van de begraafplaats”. Adres: Begraafplaats Zorgvlied Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.