Bijgewerkt: 26 januari 2021

Open dag begraafplaats Zorgvlied op 29 mei en 5 juni 2016

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2016

Op de zondagen 29 mei en 5 juni 2016 houdt begraafplaats Zorgvlied op veler verzoek extra open dagen. Op de Amstelveense begraafplaats aan de Amsteldijk 273 in Amsterdam, kunnen belangstellenden tussen 12.30 en 17.00 genieten van de prachtige natuur en de bijzondere grafmonumenten. Het unieke crematorion, dat op 14 april 2016 voor het eerst haar deuren opende, wordt waarschijnlijk tijdens deze open dagen de grote trekpleister. Het crematorion is de eerste in Nederland en valt op door de bijzondere tipi-achtige vormgeving. Het crematorion herbergt alleen een oven en een half open voorportaal en oogt daardoor heel transparant. Tijdens de open dagen kan ook bij het crematorion een kijkje achter de schermen worden genomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De vorm van de buitenkant van het Crematorion van begraafplaats Zorgvlied is een tipi. De tipi (ook teepee) is een conische tent van de indianen in Amerika, traditioneel gemaakt van dierlijke huiden op houten palen. In dit geval een uitgewerkt idee van de architect, dat goed in de omgeving past


Op de Open Dag is ook het karakteristieke Chalet geopend. Dit is een kleine ontvangst- en opbaarruimte geschikt voor kleinere gezelschappen. Of bezoekers kunnen een kijkje nemen bij het Lalibellum, het voor Nederlandse begrippen unieke grafkeldercomplex voor algemene graven. De bezoeker kan ook een bezoek brengen aan de Urnenwijk De Paerl, waar een welhaast Oosterse sfeer hangt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen prachtig vormgegeven porseleinen familie-urnen. Op de Open dagen zorgen de medewerkers van Zorgvlied ervoor dat de bezoekers zich “Thuis. Op Zorgvlied “voelen. Adres: begraafplaats Zorgvlied Amsteldijk 273, 1079 LL AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.