Bijgewerkt: 31 mei 2020

Open dag bij het tuincomplex De Akkerbloem

Nieuws -> Informatief

Bron: Willeke Koops
06-09-2015

Op zaterdag 26 september 2015 heeft de Akkerbloemen op het terrein van schooltuin De Akkerbloem een open dag. Van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om rond te kijken in dit nieuwe tuincomplex. Enthousiaste tuiniers staan klaar voor een rondleiding en om praktische informatie te geven. Er is soep en muntthee uit eigen tuin en er zijn pompoenen te koop.

Frans Broeders, docent bij de Volksuniversiteit, vertelt over zijn cursus biologisch moestuinieren. Mensen die interesse hebben om volgend seizoen een tuin te huren, kunnen zich op deze open dag vast opgeven. De Akkerbloemen zijn te vinden op Langs de Akker 1 in Amstelveen, naast de Bijenvereniging en de Emergohal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De klanten van de Voedselbank Amstelveen maken kennis met het tuinieren en groente telen op het terrein van de Akkerbloem in 2013


De Akkerbloem is een tuincomplex in Amstelveen, waar het afgelopen seizoen een nieuwe groep mensen aan de slag is gegaan met het kweken van biologische groenten, kruiden en bloemen. De kale, stevige kleigrond is in enkele maanden omgevormd tot een prachtig tuinencomplex met gezellige picknickbanken en zelfs gelegenheid om te koken. Er zijn individuele tuinen en er is een gemeenschappelijk deel, waar groenten als courgettes en pompoenen de ruimte krijgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een grote rijpe pompoen in een schooltuin van Amstelveen


De Akkerbloemen is een initiatief van de stichting Fairy Fresh & Friends, een stichting die zich inzet voor groene projecten en sociale economie. Naast individueel tuinplezier biedt de Akkerbloemen cliënten van de Voedselbank de mogelijkheid om mee te helpen met het onderhoud en om groenten te oogsten. Meer informatie over tuinieren bij de Akkerbloemen is ook te verkrijgen bij Fairy Fresh & Friends, e-mail: trudy@fairyfreshnfriends.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.