Bijgewerkt: 31 mei 2020

Opnieuw gratis deurkierstandhouders voor Amstelveense ouderen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-04-2012

Gemeente Amstelveen en woningstichting Eigen Haard gaan opnieuw gratis deurkierstandhouders verstrekken aan ouderen. Zij werken samen met de Stichting Belklus en leverancier Probin Aalsmeer, die de deurkierstandhouder gratis monteren bij minder draagkrachtige 65-plussers en mensen met een beperking.

Burgemeester Van Zanen: “Ervaring heeft geleerd, dat ouderen en mensen met een beperking extra kwetsbaar zijn voor woninginbraken en regelmatig het doelwit zijn van het binnendringen met smoezen. Daarom ben ik blij, dat we opnieuw gratis deurkierstandhouders beschikbaar kunnen stellen. Bijna 500 mensen deden eerder al mee aan het project.”

deurkier Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2012)

Een deurkierstandhouder


Gratis deurkierstandhouder aanvragen?

Amstelveners met een beperking en oudere inwoners met een huurwoning komen in aanmerking voor een gratis deurkierstandhouder. Zij kunnen zich daarvoor iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur aanmelden bij de Belklus, telefoon (020) 647 10 89 of 06 – 54 34 03 70. Bij een grote belangstelling kan de wachttijd oplopen tot enkele dagen voor de deurkierstandhouder bij aanmelders thuis gemonteerd wordt.

Samenwerken aan inbraakpreventie

De gemeente Amstelveen, politie Amsterdam-Amstelland en justitie werken nauw samen om Amstelveense inwoners bewuster en weerbaarder te maken tegen inbraak(pogingen) en indringers. Zij organiseren regelmatig bijeenkomsten en activiteiten om informatie te verstrekken over woninginbraken en inbraakpreventie. Belangstelling hiervoor is groot.

Het project Deurkierstandhouder, een initiatief in samenwerking met Eigen Haard, sluit aan bij de andere inbraakpreventieactiviteiten. De gratis deurkierstandhouder is een gezamenlijk project van de gemeente Amstelveen en Uithoorn, de politie, Eigen Haard, Probin Aalsmeer en de Stichting Belklus.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.