Bijgewerkt: 24 januari 2021

Oranje Boekje voor het EK 2012 voetbal online

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
15-05-2012

Op 15 mei 2012 is het Oranje Boekje voor het EK voetbal in Polen en Oekraïne gepubliceerd. In het boekje staan de belangrijkste do’s en don’ts voor supporters die komende zomer afreizen naar deze landen. Het boekje is een coproductie van de KNVB, de Supportersclub Oranje en de Nederlandse ambassades in Polen en Oekraïne.

ek boek  Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

De omslag van het Oranje Boekje voor het EK voetbal 2012


'Oranjesupporters die met de auto gaan moeten er rekening mee houden, dat er een zero tolerance beleid geldt voor alcohol achter het stuur', - waarschuwt Han Peters, directeur consulaire zaken van het ministerie. Peters raadt ook aan om aanwijzingen van de politie goed op te volgen en vooral niet in discussie te gaan. 'De politie is daar strikter en minder tolerant, dan we in Nederland gewend zijn.'

Buitenlandse Zaken stuurt deze zomer extra consulaire medewerkers naar Oekraïne die oranjesupporters kunnen helpen als ze problemen hebben. Ze zullen zichtbaar aanwezig zijn bij de stadions en de grote pleinen. Het boekje is te vinden op de website  (pdf)van het ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt meegestuurd met toegangskaarten voor wedstrijden van het Nederlands elftal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.