Bijgewerkt: 28 januari 2021

Oud-burgemeester van Amstelveen, Otto van Diepen is overleden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Wikipedia
04-02-2016

Otto van Diepen (Groningen, 28 augustus 1932 - 1 februari 2016) was een Nederlands politicus van de VVD. Van Diepen studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna was hij onder andere directeur van het Industrieschap Oost-Groningen en vanaf 1962 directeur Opbouworgaan. In 1966 werd hij secretaris van het Recreatieschap Oost-Groningen en in 1973 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Slochteren. Daarnaast was Van Diepen in die periode van 1976 tot 1977 waarnemend burgemeester van de nabijgelegen gemeente Termunten.

In augustus 1984 werd hij burgemeester van Amstelveen, wat hij tot zijn pensioen in september 1997 zou blijven. Dat hield echter niet het einde van zijn burgemeesterscarrière in, want in 1998 was hij nog 8 maanden waarnemend burgemeester van Oostzaan, in de periode van oktober 2000 tot mei 2001 was hij waarnemend burgemeester van Beverwijk en in 2002 was hij een half jaar waarnemend burgemeester van de nieuw gevormde gemeente Wijdemeren.

Zijn echtgenote en partijgenote Frieda van Diepen-Oost is onder andere gedeputeerde van Noord-Holland en waarnemend burgemeester van Blaricum geweest. Otto van Diepen overleed op 1 februari 2016 op 83-jarige leeftijd.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2014)

Otto van Diepen burgemeester van Amstelveen (l) op 19 december 1991 met burgemeester István Tarlós van Óbuda (3de district van Boedapest) tijdens de ondertekening van het Vriendschapsverdrag tussen de twee steden. In 2010 werd Tarlós hoofdburgemeester van Boedapest


Aanstelling

In 1984, nadat de heer Quarles van Ufford het ambt had verlaten, werd van Diepen aangesteld als Burgemeester van Amstelveen. Tijdens de periode, dat van Diepen burgemeester was, zijn er veel zaken tot ontwikkeling en tot stand gekomen. Zo stond hij toe, dat grotere vestigingen, ook internationale, zich konden vestigen in Amstelveen en accepteerde hij de komst van de International School of Amsterdam. Van Diepen heeft bijgedragen aan de oprichting van de Ondernemersvereniging Amstelveen en haalde internationale contacten aan. Tevens stimuleerde hij, dat er internationale weken werden georganiseerd zoals de China-, de Amerika- en de Japan week.

Naast zijn algemene taken als burgemeester had hij bemoeienis met de regionale ontwikkelingen, waaronder de regiopolitie en regionale brandweer Amstelland en de Meerlanden. Verder hield hij zich bezig met de toekomstvisie van Amstelveen en de plannen voor een nieuwe stadscentrum, de sneltram en de ontwikkeling van de Westwijk. Men zag hem als een bemiddelaar en bruggenbouwer.

Afscheid. Op 28 augustus 1997, op zijn 65ste verjaardag, nam Otto van Diepen afscheid van Amstelveen. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de Gouden Eremedaille van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.