Bijgewerkt: 28 januari 2021

Ouderen opgelicht via de telefoon

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-12-2012

Amsterdam - Telefonische oplichting van ouderen komt nog steeds vaak voor. Eind oktober 2012 kreeg een ouder echtpaar een telefoontje van een vrouw die zich voordeed als bankmedewerkster. Ze worden voor duizenden euro’s opgelicht. Beelden van de mannen die pinnen met de pas van het echtpaar zijn op www.politie.nl/gezocht geplaatst.

scam Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Scam betekent oplichting, een zwendel


De zogenaamde bankmedewerkster vertelt de vrouw, dat haar bankpas is geblokkeerd, omdat er fraude gepleegd zou zijn. Een collega zou de passen komen ophalen. Even later staat er inderdaad een man voor de deur bij het echtpaar en de passen worden overgedragen. Als de man de passen heeft ingenomen, belt niet veel later de 'bankmedewerkster' nog een keer om te vragen, of alles goed is gegaan.

Met de passen slaan drie mannen vervolgens aan het gokken bij een casino op het Spui in Den Haag. Tevens wordt er geld gepind bij verschillende pinautomaten in Amsterdam. De rekening van het echtpaar wordt geplunderd.

Het drietal vergokt duizenden euro's. Het is voor de politie niet duidelijk, hoe de mannen aan de pincode zijn gekomen, het zou kunnen dat ze die op eerder moment hebben afgekeken. De politie wil heel graag weten wie deze mannen zijn. Herkent u ze? Vul het tipformulier in, of bel 0900 - 88 44. Of anoniem via meld misdaad anoniem op 0800 - 7000. Bekijk de beelden


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.