Bijgewerkt: 26 januari 2021

Overzicht incidenten in Westwijk week 2-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
18-01-2018

De Politie Amstelveen meldt op de Facebookpagina van de WhatsApp buurtpreventiegroep Westwijk op 18 januari 2018, de overzicht van incidenten:

Maandag-  8 januari 2018 tussen 22:39 en 22:50 Josephine van Gasterenlaan verdachte omstandigheden. Melding: man, donker petje, rugzak, groene jas. De man heeft een vaag verhaal over zijn fiets en zegt opzoek te zijn naar een fietspomp..... melder heeft hem nog nooit gezien. Eindrapportage: 3301: Wij hebben niemand aangetroffen.

- 8 januari 2018 om 18:14 Sint Janskruidlaan poging inbraak garage. Melding dat er de laatste tijd veel wordt ingebroken in de boxen behorende bij de appartementen. Nu was er braakschade geconstateerd aan de deur.

Dinsdag -  9 22:30 en woensdag 10 januari 2018 8:00 Korianderlaan diefstal uit auto

Werd er een navigatie gestolen uit een grijze Audi. Men is in de auto gekomen dmv het inslaan van een raam.

- 9 22:30 en woensdag 10 januari 2018 8:15 Jasmijnlaan diefstal uit auto. Werd er een navigatie gestolen uit een grijze Audi. Men is in de auto gekomen dmv het inslaan van een raam.

-  9 21:00 en woensdag 10 januari 2018 8:00 Heemstede diefstal personenauto. Werd er een witte VW Golf ontvreemd. Het kenteken begint met NT89…

9 19:00 en woensdag 10 januari 2018 9:00 Guido van Dethlaan diefstal fiets. Werd er een bakfiets gestolen uit de tuin. De fiets stond op slot.

Woensdag geen meldingen

Donderdag -  11 te 17:00 en vrijdag 12 januari te 8:00 Korianderlaan diefstal uit auto. Werd er ingebroken in een zwarte Nissan. Er zijn geen braaksporen aangetroffen. Er zijn persoonlijke eigendommen weggenomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Simone Seegers wijkagent in Westwijk-Oost in Amstelveen


- 11 januari 2018 om 16:06 Ko van Dijklaan verdachte situatie. Melding inbraak heterdaad. Er stonden 2 personen in de tuin, zij wilde inbreken, zijn weggerend richting Westwijk winkelcentrum. Sign; man in het zwart gekleed, jas tot aan zijn middel, bontkraag, 20 jaar, rugzak op zijn. sign meisje paarse/roze jas met bontkraag, hoofddoek op met rugzak, ca 20 jaar. Eindrapportage: 3301: , met diverse eenheden ter plaatse gegaan. Ook de metro stil laten houden en een onderzoek ingesteld. Bij bewoners woning geweest. Volgens bewoners stond er 1 persoon op de uitkijk en stond de andere persoon op een kliko de tuin in te kijken. bewoners hebben de personen weggejaagd. Geen sporen van braak. Blijven in de buurt op zoek naar de personen. WhatsApp Actie gestart in de buurt.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2018)

Volgens de gegevens van de politie waren er tussen 17 januari 2018 en 23 oktober 2017 61 gevallen van woninginbraken en inbraakpogingen in postcodegebied 1187 Westwijk Amstelveen


11 16:00 en vrijdag 12 januari 2018 11:56 Asserring poging inbraak woning.  Om 23:00 uur was de melder thuis gekomen. Op dat moment is er niets opgevallen. 's Ochtends bij het openen van de gordijnen zag de melder een barst in de het raam aan de achterzijde van de woning. Daders hadden ook het lampje in de tuin uit zijn fitting gedraaid. Voor het raam hadden ze wat spullen uit de tuin gepakt om als opstap te gebruiken. Vermoedelijk zijn zij gestoord.

11 januari 2018 tussen 16:00 en 21:30 Dignahoeve inbraak woning. Er is ingebroken in de woning door middel van het verbreken van een raam aan de achterzijde van de woning.

Vrijdag 12 januari 2018 om 0:15 Westwijkplein verdachte situatie meldster zag twee personen aan een fiets rommelen bij de bushalte van het Westwijkplein. De melding was alweer even oud toen deze bij de eenheid terecht kwam. Zij hebben ter plaatse niemand meer aangetroffen maar wel twee fietsen aangetroffen met een sleutel in het slot. Een herenfiets van het merk GIANT en een UNION postcodeloterijfiets stonden in de fietsenstalling met een hangslot. Dit hangslot was geopend maar met een SLEUTEL erin. Beide fietsen zijn als gevonden voorwerp meegenomen naar het bureau Amstelveen.

Zaterdag - 13 januari 2018 om 20:39 Josephine van Gasterenlaan          verdachte situatie. Melding: Er lopen 4 Oost Europees uitziende mannen met mutsen op en rugzakken om. Zij kijken opvallend bij huizen naar binnen. Zij hebben een bordeaux rode auto bij zich. Eindrapportage: 3021: gezocht in omgeving naar personen die voldoen aan melding. Geen personen aangetroffen. Eindrapportage: 3301: Zoekslag gemaakt. Niemand aangetroffen, geven het mee aan de nachtdienst.

3 januari 2018 om 17:52 Albert van Dalsumlaan verdachte situatie. Melding. Bij het hoekhuis tegen de speeltuin, liepen 4 mannen met donkere jassen, ·mogelijk buitenlandse komaf. 2 ervan liepen de achtertuin in. Zij stappen nu mogelijk in een rode auto, oud model, sedan. merk en kenteken onbekend en rijden nu weg richting Beneluxlaan collega's onderweg bellen naar melder. Eindrapportage: 3021: in omgeving gezocht naar voertuig. niets aangetroffen. blijven onze ogen openhouden. Eindrapportage: 3301: Melder ter plaatse gesproken. Zou gaan om 4 personen in het zwart gekleed met wollen mutsen. Mogelijk Oost-Europeanen. Tuin achterzijde volledig omheind. 2 personen via achterzijde tuin in gegaan. Andere 2 personen bleven naast de woning staan. Bij het zien van melder vertrokken in mogelijk een rode sedan. Merk, kenteken onbekend. Wij gaan het doorgeven aan nachtdienst. Door de lopende diensten zal er een extra oogje in het zeil gehouden worden.

Zondag -  14 januari 2018 om 13:49 Noorddammerweg verdachte situatie. Melding: er loopt een man, crème broek, zwarte dons jas, donker getint, zwart haar. Hij maakt foto's van woningen en gedraagt zich verdacht. Eindrapportage: 3301: niemand aangetroffen.

Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen, welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week. Mocht u iets bijzonders hebben gezien of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag. Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden maar i.v.m. privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen. Zoals u kunt lezen zijn er weer een aantal “verdachte situaties” gemeld afgelopen week. Mogelijk wordt u melding moe, omdat er weinig 'vangst' is. Toch vragen wij u om te blijven opletten en bij verdachte situaties 112 te bellen en daarna uw melding te delen op de WhatsApp Buurtpreventie App. Uw beheerder kan hem daarna namelijk in de Westwijk ALARM App zetten, waardoor er honderden ogen en oren in de wijk mee kunnen kijken.

De afgelopen week is het 1 keer gebeurd, dat een melding gedeeld werd. Maar dat hadden er dus 6 kunnen zijn. Uit ervaring weten we, dat een 'verdachte omstandigheid' melding kan leiden tot een aanhouding van een verdachte. Maar snelheid is geboden dus :

Ziet u een verdachte situatie : BEL 112 !!! en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt. Met vriendelijke groet, Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.