Bijgewerkt: 20 april 2024

P60 programma week 24-25-26 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
14-06-2012

Donderdag 14 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night Iedere maand staan er tijdens de Local the Night een aantal lokale bands op het podium van P60. De tickets voor deze avonden zijn in de voorverkoop te koop bij de bandleden zelf en bij P60. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop bij de kassa van P60. Deze editie zijn er optredens van onderstaande bands!

The Lucky Strokes

Energie, muzikaliteit en vooral heel veel vermaak; dat zijn The Lucky Strokes! Tim Molleman, Mike La Grouw, David Ruhé en Frank a.k.a “The Tank”  Vroom staan altijd in voor een knallende show! Na in begin 2012 te zijn begonnen hebben deze jongens er alles aan gedaan het perfecte repertoire in elkaar te flansen om er zo voor te zorgen dat het dak eraf vliegt!

Met bekende covers uit verschillende genres weten ze elk publiek te vermaken. Denk hierbij aan Blues, Pop, Rock ’n Roll en Hardrock! Kortom: Een avond met The Lucky Strokes is geen avond voor Wallflowers, maar voor iedereen die een avond lekker uit z’n plaat wil gaan!

Where is Waldo?

Where is Waldo? is een combinatie van verschillende Amstelveens bands. Matthieu speelt bij Seadog, Casper speelde bij St.Ash, Mick speelt bij CuBe EyEs en Olivier is hard aan de weg aan het timmeren met Allergic To Horses. Samen zijn zij Where is Waldo? De bands waar Where is Waldo? zijn inspiratie vandaan haalt zijn The Black Keys, Led Zeppelin, Steppenwolf, The National en The Who. Met deze mix van Blues en Rock zal Where is Waldo? een stevige show neerzetten.

Against the Grain

Na een switch van bandleden bestaat Against the Graing nu sinds twee jaar. De bandleden hiervan zijn Chris, Robin, Ivo, Remco en Leoni. Deze jonge enthousiaste pop/rock coverband heeft een repertoire wat onder andere bestaat uit pop/rock covers van 1980 tot nu! Er is daarom voor ieder wat wils. In de toekomst is het doel om eigen nummers te maken.


p60 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

P60


Vrijdag 15 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk & deur

NH Pop Live Showcase Tijdens deze 7e showcase zullen de volgende bands optreden:

3rd Floor Magic Fusion Hop: Een aanstekelijke mengelmoes van verschillende muziekgenres in een urban jasje gestoken, zo zou je 3rd Floor Magic het beste kunnen omschrijven. Deze 10-koppige band werkt keihard aan hun muzikale toekomst en niet zonder succes. Zo speelden ze in de studio van Radio 538 en Omroep Salto en stonden ze in het voorprogramma van The Gym Class Heroes. Recentelijk hebben ze hun eerste album uitgebracht en dit zal zeker niet de laatste zijn!

Gyo Kretz is een jonge gitarist, zanger én songwriter in het genre blues, rock en pop. Hij komt uit een muzikale familie en is al jong bezig met muziek luisteren en maken. Samen met zijn broer Seppl en zijn band brengt Gyo je in een vibe waarbij je je lichaam niet stil kunt houden: soulvolle grooves, fusionachtige breaks en scheurende gitaarsolo's. In de teksten probeert Gyo zijn diepste emoties te laten zien, met een edgy sfeer. Geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix neemt Gyo je mee op een ongelofelijk avontuur!

Headwear  is een 4-koppige Zaanse band. De band is begin 2009 ontstaan nadat de vier bandleden elkaar ontmoeten op school en er achterkwamen dat ze samen één overduidelijke passie deelden: muziek! De band heeft al een verrassend eigen geluid ontwikkeld, dat zich het best laat omschrijven als melodieuze gitaar rock/pop met Amerikaanse vloeden en een vleugje Indie. Dit heeft geleid tot een serie pakkende songs, die na een paar keren beluisteren zomaar een aantal dagen in je hoofd kunnen blijven hangen.

Jørdy en de Snelle Mannen is een powertrio geschapen in de Haarlemse klei. Nadat het eerste optreden in januari 2011 het begin van de band inluidde, heeft zij sinds kort een snelle groei doorgemaakt, waarmee zij zich langzaam begint te ontwikkelen tot een serieus component van de muziekscene. De band bestaat uit Jørdy Anninga als de mysterieuze frontman op de drums, Victor van der Veldt op de basgitaar en als vocalist, en Dennis van der Voorn op de gitaar en als lead-vocalist. In deze formatie beklimmen zij met hun riffgerichte Rock 'N Roll elk podium met groots enthousiasme, levend naar hun eigen slogan: "Keep It Fast!".


Zaterdag 16 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 10,00 vvk | € 13,00 deur

Fris De meeste kijken er alweer een tijdje naar uit. Op 16 juni 2012 gaan alle jongeren uit Amstelveen en omgeving weer ontzettend hard, heel erg lekker en vooral niet normaal los!! Er zijn totaal geen redenen te verzinnen om die avond op te bank te blijven hangen. De zeer vertrouwde ‘P60’ is de plek waar je gewoon MOET zijn de 16e!


Zondag 17 jun | zaal open 19:30 | aanvang 20:45 | GRATIS

EK voetbal in P60 café. Live: Nederland – Portugal Hup Holland Hup! Je vrienden van P60 juichen natuurlijk net zo hard mee met onze jongens van het Nederlands Elftal. Daarom zullen we alle wedstrijden van het EK (dat wij uiteraard gaan winnen) live uitzenden op groot scherm in het café. Kom gezellig langs en schreeuw Oranje naar de finale!


Woensdag 20 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | GRATIS

Open Mic Night & Jam Night Deze avond vindt plaats in het café. Happy Hour van 20.00 – 21.00 uur: Bier, Fris en Wijn voor slechts 1,50 euro.

De ideale plek om je te presenteren op een open podium! Per avond hebben we 9 plekken waar iedereen zich voor kan inschrijven. Dit betekent dat je als singer/songwriter, stand-up comedian, gitarist, noem het maar op, de kans hebt om voor een publiek jouw ding te doen!

Wil je gewoon lekker met andere muzikanten spelen dan kan dat natuurlijk ook! Tussen de 'vaste plekken' door kan iedereen die daar zin in heeft lekker komen jammen! Neem je vrienden, vriendinnen, bandleden en je muziekinstrument mee en laat je creativiteit lekker gaan! Hiervoor hoef je je natuurlijk niet in te schrijven!

Voor de 9 plekken moet je je dus van tevoren inschrijven, dat kan door een mailtje te sturen naar danielle@p60.nl  of bel naar 020-3453445. Je krijgt dan direct te horen of je die avond kan optreden. Schrijf je snel in, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.


Woensdag 20 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur

She Wants Revenge & Support: Model Depose De postpunk-sensatie uit Los Angeles heeft voor hun enige show in Nederland hun oog laten vallen op P60. She Wants Revenge heeft in zes jaar tijd een grote reputatie opgebouwd in het alternatieve circuit. De oplettende muziekliefhebber is het duistere en catchy geluid van de indieband niet ontgaan, evenmin als enkele toonaangevende artiesten.

Het Amerikaanse duo toerde de afgelopen jaren met Depeche Mode en Placebo, werkte samen met Shirley Manson van Garbage en zelfs op Timbaland’s album ‘Shock Value’ waren ze te horen. In 2006 kwam hun titelloze debuutalbum uit. De single ‘Tear You Apart’ werd een hit in de Amerikaanse alternative chart, waarvan de bijbehorende videoclip werd geregisseerd door acteur Joaquin Phoenix. Een opvolger liet niet lang op zich wachten. Het daarop volgende jaar bracht het duo ‘This Is Forever’ uit. Momenteel toert de band met materiaal van hun meest recente album ’Valleyheart’ (2011) door de Verenigde Staten.

Vergelijkingen met Joy Division en New Order zijn al snel gemaakt. Niet alleen vanwege de zware baritonstem van zanger Justin Warfield, maar ook omdat de indieband electronische invloeden niet schuwt. Gitarist Thomas Froggatt en drummer Scott Ellis completteren de vierkoppige live-act.

Support:Model Depose De support wordt verzorgd door Model Depose. De Groningse band mengt synth pop, prog en electronica en overgiet het geheel met een nostalgisch jaren 80 sausje. Een even dansbare als stijlvolle opening van de avond.


Vrijdag 22 jun | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | GRATIS

Dans Anders is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Cafe! DJ’s zorgen tussen 22:00 en 03:00uur voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Kom vroeg want tijdens het eerste uur is het happy hour!

DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, Pat, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten komen onder het genot van een drankje aan de bar. Dans Anders dus! Of dans niet, dat kan dus ook….


Zaterdag 23 jun | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Wormhole Drum  ‘n’ Bass: Dieselboy & Black Sun Empire Op 23 juni gaat een gloednieuwe drum ‘n’ bass avond van start. In samenwerking met het underground-label PRSPCT organiseerd P60 Wormhole, waarop een groot aantal toonaangevende artiesten hun opwachting zullen maken. Dieselboy, Black Sun Empire, MC Swift, Silvahfonk, DJ Thrasher en vele andere zullen van de eerste editie een waar beukfestijn maken.

Headliner Dieselboy heeft zijn strepen al ruimschoots verdiend. De Amerikaan Damian Higgins beheert zijn eigen label Planet Human. Op sublabels Human Imprint en SubHuman huisvest hij resp. de nieuwste drum ‘n’ bass en dubstep. Zijn in februari verschenen mixtape Wake The Dead is één van de belangrijkste drum ‘n’ bass platen van dit moment. Niet alleen knalt hij in een razend tempo door de plaat heen (87 tracks in 84 minuten), hij laat in amper anderhalf uur het beste van twintig jaar drum ‘n’ bass voorbijkomen en de nieuwste dubstep-tracks van SubHuman.

De Utrechtse formatie Black Sun Empire doet het erg goed in binnen- en buitenland. Het trio reist de hele wereld over met hun duistere drum ‘n’ bass. Zo stonden de mannen in 2011 op het grootste openluchtfestival ter wereld, Glastonbury. Inmiddels beschikken René Verdult en Milan en Micha Heyboer over twee eigen labels, waarop ze aan de lopende band nieuwe tracks uitbrengen. Ze hebben hun sound uitgebreid met dark-step, triphop en techno, wat een set van BSE zeer divers en dansbaar maakt.


Woensdag 27 jun | zaal open 19:15 | aanvang 19:30 | € 10,00 vvk & deur

DJ Masterclass Heb je altijd al willen draaien? Dat kan! Neem een masterclass bij Darryl Dwight en ervaar hoe het is om een echte DJ te zijn. In deze masterclass gaan we de basis leggen om een goede DJ te worden. Eerst leer je kennis maken met professioneel DJ apparatuur: je leert hoe je moet cue'en, pitchen en loopen. Na een korte uitleg over beatmixen, ben je in staat om in no time de perfecte mix te zetten! Kortom: een beetje theorie, maar vooral veel praktijk!

 Aan het einde van de masterclass gaan wij jouw mix opnemen zodat je deze thuis rustig kunt terugluisteren! Heb je ervaring nodig? Nee absoluut niet! We bouwen het vanaf het begin af aan op. Mocht je wel enige ervaring hebben, dan heeft Darryl Dwight genoeg tips en tricks voor je liggen.

Darryl Dwight  is een 17-jarige DJ uit Amstelveen die al op vele feesten in heel het land, maar ook in het buitenland heeft gedraaid. Zo heeft hij onlangs gestaan in clubs zoals: Escape (Amsterdam), Jimmy Woo (Amsterdam), NOXX (Antwerpen), IndoChine (Phuket, Thailand), Powerzone (Amsterdam), The Sand (Amsterdam), Versuz (Hasselt), 013 (Tilburg), Effenaar (Eindhoven), Club NOA (Leeuwarden), Hotel Arena (Amsterdam), Bungalow 8 (Amsterdam) en veel meer.

 In 2010 heeft hij ook de eerste plaats van de Kunstbende DJ Contest kunnen veroveren, waardoor hij in dat jaar de titel 'beste DJ tussen de 13-18 jaar van Nederland' op zijn naam heeft gekregen. Verder is hij bekend van onder andere Speakerz, FRIS, Mystery Land & Solar Festival.


Vrijdag 29 jun | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 19,00 vvk | € 20,00 deur

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods Je hebt mensen die de blues spelen en je hebt mensen die de blues door hun aderen hebben stromen. Ian Siegal is van de laatste categorie. De Britse autodidact beheerst alle facetten van het genre, maar weet als geen ander die onmiskenbare groove vanuit zijn tenen te spelen.

Dat getergde gelaat, die rauwe stem en die licks die door merg en been gaan, Siegal breekt je hart om hem vervolgens weer op te lappen. Blues zoals blues is bedoeld. Volkomen terecht wordt hij ’’The voice of contemporary blues’’ genoemd.

Door de jaren heen speelde Siegal met een keur aan blues- en rockartiesten. Zo was Matt Schofield (op 18 november 2011 solo te zien geweest in P60) gitarist in zijn eigen band. De virtuoze Schofield, die eigenlijk al een te grote reputatie had opgebouwd om tweede ‘viool’ te spelen, bracht een succesvol soloalbum uit. Siegal zocht op zijn beurt de roots van zijn geliefde Southern blues op.


Vrijdag 22 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 6,00 vvk | € 6,00 deur

Rock Your Socks Off! Rock Your Socks Off! Een avond met drie veelbelovende nieuwe rockbands.

Fall Eleven Bluesrock op zijn best. Geïnspireerd door rockbands als Alter Bridge, Foo Fighters en Audioslave, proberen de 4 leden te laten zien dat ze meer in huis hebben dan de gemiddelde artiest. De band is druk bezig met het opnemen van een eerste EP. Die binnenkort zal moeten verschijnen. Verwacht een energiek optreden wat smaakt naar meer!

Calculated

Na een switch van bandleden in 2010 zijn deze heren hard op weg om een gewaardeerde band te worden in de regio Alkmaar. De psychedelische rock is nog het best te vergelijken met acts als Pink Floyd. In 2010 is de eerste EP uitgekomen, The Answer To Everything, met daarop het veelgeprezen nummer ‘Souls’.

In juli zal de nieuwe EP gereed zijn, op 30 Juni zal er van dit album ongetwijfeld veel gespeeld worden, om na Alkmaar, ook Amstelveen te veroveren. Nieuw talent ontdekken? Kom de 30e naar Amstelveen, and Rock Your Socks Off!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.