Bijgewerkt: 17 januari 2021

Pand aan de Nieuwe Kalfjeslaan 23 is gekraakt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2018

Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over het gekraakte gebouw aan de Nieuwe Kalfjeslaan 23:

'Geachte raad,

Afgelopen zaterdag 7 juli 2018 heeft een groep van ongeveer 8 personen het voormalige clubhuis van de scouting aan de Nieuwe Kalfjeslaan gekraakt. Het gaat om een groep mannen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. De scouting is in september 2017 vertrokken uit het pand, mede gelet op de bouwkundige staat van het pand. Vanwege de mogelijke gevaren zijn er in maart van dit jaar inventarisaties uitgevoerd door een specialistisch bedrijf. Deze inventarisaties hebben wij zeer recentelijk ontvangen en worden nu door Bouw- en Woningtoezicht beoordeeld.


Het verlaten clubhuis van Scouting de Teil in het Amsterdamse Bos


Van de kraakactie is inmiddels aangifte gedaan. Deze wordt conform de reguliere procedure ter beoordeling voorgelegd aan het Openbaar Ministerie (OM). Het OM kan in bepaalde gevallen van oordeel zijn dat er gronden zijn om over te gaan tot spoedontruiming. Op basis van de thans beschikbare informatie oordeelt het OM dat het stadium van spoedontruiming op dit moment niet aan de orde is. Over de situatie en de ontwikkelingen ter plaatse beraadslaag ik de komende periode na- der met het OM. Ik vertrouw u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij nieuwe ontwikkelingen zal ik u opnieuw informeren.

Met vriendelijke groet, Bas Eenhoorn, burgemeester'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.