Bijgewerkt: 19 september 2020

Perfecte 6de Korendag in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Elly Meekel
21-03-2016

Weer een dag om niet te vergeten. Wij hebben heerlijk gezongen! Fijne ruimte om te zingen, fijn publiek en een uitstekende organisatie, leuk, die verscheidenheid aan koren! Top organisatie! Zomaar wat kreten uit het gastenboek van afgelopen zaterdag op 19 maart 2016 over de 6de Korendag Amstelveen in de Paaskerk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Optreden van het AdHoc koor in de Paaskerk tijdens de 6de Korendag in Amstelveen onder leiding van Elly Meekel


Het koor 'Zomaar Gewoon' onder leiding van dirigent Elly Meekel was de perfecte organisator. Vanaf tien uur s’morgens tot zes uur s’middags traden tal van koren uit Amstelveen en de directe regio op. Zo ook ons AdHoc koor. Het koor Zomaar Gewoon ontving de gasten met een welkomstlied en de dag paste als een warme jas. Mooie akoestiek, een goed uitgedachte logistiek en fijne gastvrouwen waren de goede ingrediënten.

Men kon genieten van Aurora, het KLM mannenkoor, Amstel River Singers, Aalsmeers vrouwenkoor Vivace, het Meentkoor, Stella Nova, het Bolderkoor, het Open Hof Koor, Namens de Dames, Listen to the Music, Free Willies, Magna Voce, Popkoor Sonority, Kiwi en de kanaries en natuurlijk tot slot nog een gezellig eindoptreden van het koor Zomaar Gewoon. De hele kerk liet van zich horen met de speciaal voor deze dag gemaakte canon uit het programmaboekje!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het KLM Mannenkoor in de Paaskerk in 2011


De hele dag door was er voldoende publiek en het werd wederom een Korendag Amstelveen, waar muziek en zingen centraal stond! Een dag waarop mensen voor een klein prijsje een hele dag muzikaal verwend werden. Een collegiale dag, waarop we kennis konden nemen van elkaars kwaliteiten. Een dag met veel respect in het bijzonder ook voor de oudste zangers en zangeressen. Een dag die ons inspireerde om verder te gaan met wat we leuk vinden…gewoon zingen.

Het AdHoc koor bedankt de mensen van de organisatie, de vele zangers en zangeressen van de collega koren en de vele belangstellende, enthousiaste luisteraars. Graag tot ziens! Belangstelling? Ons volgende optreden staat gepland op 28 mei 2016 op de Korendag in Monnickendam om 12.30 uur in gebouw Samuel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.