Bijgewerkt: 28 januari 2021

Pieter-Jaap Aalbersberg is de nieuwe korpschef Politie Amsterdam-Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
07-11-2011

Op maandagmiddag 7 november 2011 heeft Korpsbeheerder Van der Laan, tijdens de vergadering van het Regionaal College, Pieter-Jaap Aalbersberg geïnstalleerd als korpschef van de Politie Amsterdam-Amstelland.

Aalbersberg (52) was hiervoor Korpschef van de regio IJsselland. Hij is sinds 1 augustus 2011 benoemd als kwartiermaker voor de toekomstige Eenheid Amsterdam-Amstelland binnen het Korps Nationale Politie.

Aalsberg Amstelveen
(Foto Politie Amsterdam-Amstelland - 2011)

Eberhard van der Laan (r), burgemeester van Amsterdam feliciteert Pieter-Jaap Aalbersberg, de nieuwe korpschef van Politie Amsterdam-Amstelland met zijn benoeming


Pieter-Jaap Aalbersberg studeerde in 1981 af aan de Politie Academie en heeft tijdens zijn uitgebreide loopbaan binnen de Nederlandse Politie een breed scala aan functies vervuld, onder andere op gebied van inlichtingen en bestrijding van georganiseerde misdaad. \

Binnen de Raad van Korpschefs is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles intelligence, publiek private samenwerking en internationale rechtshulp. Vorige week is Aalbersberg als vertegenwoordiger namens Europa verkozen tot lid van het Executive Committee van Interpol. Het is voor het eerst in de 80-jarige geschiedenis van Interpol, dat een Nederlander in deze functie verkozen is.

Aalbersberg is getrouwd en heeft vier zonen. Hij verhuist naar de regio Amsterdam-Amstelland. Zijn salaris is conform het door het Ministerie van Veiligheid en Justitie vastgestelde beloningsbeleid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.