Bijgewerkt: 30 mei 2020

Pilot buurtkamer wordt verder uitgewerkt

Nieuws -> Gemeente

Bron: ChristenUnie
16-06-2008

De ChristenUnie heeft afgelopen maand een initiatiefvoorstel ingediend voor een pilot voor een buurtkamer in de wijk Patrimonium. Een buurtkamer is een kleinschalige ontmoetingsruimte (‘hangplek’, zoals de ChristenUnie het zelf noemt) voor ouderen in de buurt. Zij kunnen hier terecht om de krant te lezen, een kop koffie drinken of  gewoon een praatje te maken.

De ChristenUnie wil hiermee de schrijnende eenzaamheid onder ouderen bestrijden. Afgelopen woensdag is het voorstel voor de buurtkamer behandeld in de commissie Burgers & Samenleving, alwaar het positief werd ontvangen door alle andere politieke partijen. Alle partijen noemden het een sympathiek voorstel. De meeste partijen vonden wel dat het voorstel nog verder moet worden uitgewerkt.

De ChristenUnie zal dat niet zelf doen, maar zal bijstand krijgen van het ambtelijk apparaat. De afdeling Beleid van de gemeente zal zich inzetten op dit project. De enthousiaste eenvrouwsfractie zal alles op alles zetten om het voorstel in het najaar naar de raad te zenden ter besluitvorming.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.