Bijgewerkt: 5 juni 2020

Postkantoor sluit deuren

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
13-03-2008

Binnen vijf jaar sluiten de hoofdpostkantoren in Amstelveen, Mijdrecht en Aalsmeer. TNT Post en Postbank gaan elk eigen filialen opzetten. Dat betekent dat in totaal vijftien personeelsleden in deze regio’s hun baan verliezen.

In Amstelveen gaat het om de vestiging aan het Nieuw Loopveld, in Aalsmeer verdwijnt het kantoor aan de Stationsweg en in Mijdrecht is het hoofdkantoor aan De Passage binnen vijf jaar verleden tijd.

Voor geldzaken en adviesgesprekken, kunnen mensen in de toekomst terecht bij nieuwe vestigingen van de ING. Het is de bedoeling dat er in heel Nederland 2600 ING vestigingen bijkomen. Hoeveel er in Amstelveen, Aalsmeer en De Ronde Venen bijkomen is op dit moment nog niet bekend.

Volgens Floris Sterk, woordvoerder van Postkantoren BV is een postkantoor niet geschikt om een adviesgesprek te houden over bijvoorbeeld een leningaanvraag of een hypotheek.

,,De klant heeft vaak aangegeven een wat kleinschaliger, meer intieme ruimte te willen voor zo’n gesprek. Daar leent een ING kantoor zich uitstekend voor. Daarnaast heeft de bank uitstekende financieel adviseurs in huis,” aldus Sterk.

Voor postzaken kan men in de toekomst terecht bij nieuwe locaties van TNT Post, die er de komende jaren bij komen. Daarbij gaat het om vestigingen in bestaande winkels.

Welke postkantoren als eerste de deuren sluiten is niet bekend. Ook niet wat er met de vijftien medewerkers gaat gebeuren. Maar volgens Sterk worden zij begeleid met het vinden van een nieuwe baan. Alle postagentschappen blijven bestaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.