Bijgewerkt: 20 januari 2021

'Praat met Raat' sessie met de bewoners van de Schildersbuurt van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-11-2018

Ruim 35 bewoners van de Schildersbuurt en Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart hebben maandagavond 19 november 2018 een goed gesprek gevoerd over de ontwikkelingen van het Stadshart en de gevolgen voor de buurt in Amstelveen InZicht. Tijdens de Praat met Raat-sessie die de bewoners hadden georganiseerd, heeft de wethouder enkele zorgen die er al een tijdje leven weg kunnen nemen. Afgesproken is om regelmatig samen te komen om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt.

'Meerdere bewoners gaven aan dat ze ontevreden zijn over de manier, waarop de Zwerfkei, in opdracht van Unibail-Rodamco-Westfield, de huurwoningen beheert. Vanuit de gemeente zullen wij de verantwoordelijke partijen hierop aanspreken. We hebben eerder de bewoners al kunnen geruststellen dat in de plannen voor de ontwikkeling van het Stadshart absoluut geen sprake is van het slopen van woningen in de Schildersbuurt' - zegt de wethouder.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

'Praat met Raat' sessie met de bewoners van de Schildersbuurt van Amstelveen. Vlnr.: Esther Ruyter, Rolf Herinckx, Anke van Wengen, Vera van Beaumont, wethouder Herbert Raat, Sjoerd Koopman en Jurgen van der Vlugt


De aanwezigen, waaronder het voltallige bestuur van Stichting Schildersbuurt Amstelveen, uitten onder meer hun zorgen over het verdwijnen van bomen bij de uitbreiding en verdieping van de A9. De gemeente heeft toegezegd iedere gekapte boom te compenseren met een volwassen variant. 'Wij nemen het groene karakter van Amstelveen heel serieus. Wij zullen de compensatie dan ook zelf uitvoeren om de kwaliteit van de teruggeplaatste bomen in eigen hand te houden.” Daarnaast waren er vragen over de toenemende parkeerdruk en de te verwachten toename van het verkeer door hun wijk. De gemeente heeft toegezegd hiernaar te kijken.'

Wethouder Raat en afgevaardigden van de gemeenteraad houden aanstaande vrijdag 23 november op uitnodiging van de buurt een schouw. Tijdens een ronde door de buurt kunnen de bewoners bijvoorbeeld laten zien, waar zij mogelijkheden zien voor verbetering. 

Het college van Amstelveen is bezig om met alle betrokkenen rondom het Stadshart gesprekken te voeren. Zo hebben er al gesprekken plaatsgevonden met de horeca, de markt en de winkeliers. Raat: 'Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden. We hebben uiteindelijk hetzelfde gezamenlijk doel: het centrum van Amstelveen zo aantrekkelijk en levendig mogelijk maken.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.