Bijgewerkt: 27 januari 2021

Praktisch verkeersexamen voor scholieren in Amstelveen 2015

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2015

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, adviseur verkeerseducatie Cor Maas van de gemeente Amstelveen, Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer en leerlingen van de 1e Montessorischool bij de start van het verkeersexamen op vrijdag 22 mei 2015.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Adviseur verkeerseducatie Cor Maas en Jeroen Brandes (PvdA) (rechts op de foto) wethouder Verkeer en leerlingen van de 1e Montessorischool bij de start van het verkeersexamen op vrijdag 22 mei 2015


In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft de gemeente Amstelveen op 19, 20 en 22 mei het praktisch verkeersexamen in Amstelveen Noord en Zuid georganiseerd. Dit examen wordt na het theoretisch verkeersexamen uitgevoerd en zorgt ervoor, dat basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 zich op een veilige manier in het verkeer kunnen gedragen.

De leerlingen rijden bij het verkeersexamen een route die met speciaal geplaatste verkeersborden wordt aangegeven. De vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen, houden in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. In totaal hebben 513 Amstelveense leerlingen dit jaar meegedaan aan het examen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.