Bijgewerkt: 11 augustus 2020

Presentatie ontwerp avontuurlijke speelplaats

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-03-2009

Op basis van input van jongeren is er een ontwerp gemaakt voor de avontuurlijke speelplaats op de Noordelijke Poeloever. Dit ontwerp wordt 14 april 2009 aan omwonenden en andere geïnteresseerden gepresenteerd tijdens een inloopavond.

Op dinsdag 14 april tussen 17.30 en 19.30 uur organiseert de gemeente in het raadhuis een inloopavond over de avontuurlijke speelplaats aan de Noordelijke Poeloever. Ontwerp- en ingenieursbureau Carve heeft, samen met leerlingen van twee basisscholen, het ontwerp gemaakt.

De afgelopen weken hebben vier enthousiaste groepen kinderen van basisscholen Het Palet en Piet Hein zich over het ontwerp gebogen. Samen met Carve hebben zij spelelementen geïnventariseerd die zij graag terug zien in het ontwerp. Dit gebeurt binnen een aantal randvoorwaarden dat door de gemeente is opgesteld.

Tevens is het Keizer Karel College betrokken met onderwijsformule Technasium. Brugklasleerlingen deden hierbij beroepservaring op voor de vakgebieden onderzoek en ontwerpen. In het geval van de avontuurlijke speelplaats kropen ze in de rol van een ontwerper. Alle bruikbare input van de jongeren is door Carve verwerkt in het ontwerp.

Tijdens de inloopavond wordt het voorlopig ontwerp gepresenteerd en kan een ieder suggesties doen die - waar mogelijk - kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerp.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.