Bijgewerkt: 21 september 2020

Prinses Máxima bezocht vrouwenproject in Alkmaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Anneloes Leijssen, De tafel van één
03-10-2012

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft op woensdag 3 oktober 2012 in Alkmaar het project De tafel van één van WOMEN Inc. bezocht. WOMEN Inc. beoogt met het project een landelijke aanpak om de economische zelfstandigheid te vergroten van ruim één miljoen vrouwen met een lage opleiding, zonder werk.

maxima Amstelveen
(Foto Rebke Klokke - 2012)

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft op woensdag 3 oktober 2012 in Alkmaar het project De tafel van één van WOMEN Inc. bezocht


De opzet is, dat vrouwen vijf ochtenden bijeen komen, onder begeleiding van een tafelbuddy, om te praten over zichzelf en hun toekomst. Dankzij een bijzondere gespreksmethode inspireren en motiveren de vrouwen elkaar. De Prinses sprak met de Alkmaarse deelneemsters over hun verwachtingen en met eerdere deelneemsters uit de andere tien gemeentes in het land over hun vervolgstappen.

maxima Amstelveen
(Foto Rebke Klokke - 2012)

Prinses Máxima volgt de presentatie


De tafel van één is een initiatief van vrouwenplatform WOMEN Inc. in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en in samenwerking met de gemeentes en maatschappelijke organisaties. Na de tafels kunnen vrouwen bij deze organisaties terecht voor ondersteuning en begeleiding bij het vinden van (vrijwilligers)werk, opleiding of cursus.

maxima Amstelveen
(Foto Rebke Klokke - 2012)

Wat is De tafel van één? Eigenlijk is het heel eenvoudig: een gesprek aan tafel tussen vrouwen


WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform, dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. Zij brengt vrouwen bij elkaar van verschillende leeftijden, culturen en disciplines op nationaal en internationaal niveau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.