Bijgewerkt: 22 januari 2021

ProDemos Lentetour 2013 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-03-2013

In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Tijd om uw volksvertegenwoordigers op lokaal niveau te kiezen. Maar weet u hoe de lokale politiek werkt? Of wilt u misschien zelf politiek actief worden? Kom dan naar de ProDemos Lentetour.

Wat houdt de Lentetour in?

Tijdens deze ProDemos Lentetour kunt u luisteren naar interessante en prominente sprekers, meedoen aan een leuke workshop en andere politiek geïnteresseerden ontmoeten. De Lentetour is op maandag 15 april 2013 vanaf 19.30 tot 22.30 uur in het raadhuis van Amstelveen. Aan deze avond werken onder andere mee Kathalijne Buitenweg, Job Cohen, Sadet Karabulut, Johan Remkes en Jan van Zanen.

prodemos Amstelveen
(Foto ProDemos - 2013)

De Lentetoer 2013 flyer van ProDemos


Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de ProDemos Lentetour? Meld u dan aan via www.prodemos.nl/lentetour .

ProDemos

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stimuleert hen om hierin een actieve rol te spelen. Om zoveel mogelijk mensen bij de politiek te betrekken, werkt ProDemos op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau.

Om mensen bij de democratie en de rechtsstaat te betrekken, werkt ProDemos in het hele land samen met gemeenten, provincies, rechtbanken en onderwijsinstellingen. ProDemos ondersteunt lokale initiatieven om burgers en openbaar bestuur met elkaar te verbinden.

Programma

19:30 Ontvangst met koffie en thee. Informatiemarkt

20:00 Welkomstwoord door burgemeester Jan van Zanen

20:05 Inleiding door Kars Veling, directeur ProDemos– Huis voor democratie en rechtsstaat

20:15 Interviews met Kathalijne Buitenweg, Job Cohen, Sadet Karabulut en Johan Remkes, over politiek actief worden en zijn.

21:15 Pauze en informatiemarkt

21:30 Workshops. Keuze uit:

-Workshop ‘Hoe word je lokaal politiek actief’ door ProDemos

-Film ‘Alles van waarde’ en gesprek met hoofdpersoon Laura Bromet, gemeenteraadslid in Waterland

-Workshop ‘Hoe presenteer ik me als raadslid in de sociale media’ door John Bijl, debatleider/trainer

22:30 Afsluiting met drankje

Maandag 15 april 2013 vanaf 19.30 tot 22.30 uur in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1, 1182 JR AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.