Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Proefproject gratis OV-chipkaart in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-03-2009

Joss Tabak, Wethouder verkeer, overhandigde de familie Rolfes vier OV-chipkaarten. Hiermee kunnen zij twee maanden lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de regio.

Joss Tabak:’ Meer dan de helft van alle aangeschreven huishoudens gaat gebruik maken van ons aanbod om in maart en april gratis te reizen met het OV. Zo ook de familie Rolfes. Ik hoop dat zij veel gebruik gaan maken van het openbaar vervoer en ervaren dat het een prettige en ontspannen manier van reizen is’.

De gratis ‘OV-actie’ is een initiatief van de gemeente, Connexxion, GVB en de Stadsregio Amsterdam. De partijen willen nieuwe bewoners van Amstelveen zo op een eenvoudige manier kennis laten maken met bus en tram.

Tabak ov Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Joss Tabak, wethouder verkeer, met de familie Rolfes


Westwijk-Zuidoost is vanwege het grote openbaarvervoersaanbod zeer geschikt voor deze pilot. Vanuit de wijk kun je met tram 51 en buslijn 170 en 199, in de spits, 18 keer per uur vertrekken naar een bestemming in Amstelveen of in de regio.

Wanneer deze proefproject een succes wordt, ontvangen begin 2010 de bewoners van de dan opgeleverde woningen in Westwijk-Zuidoost eenzelfde aanbod.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.