Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Project Taalpunt presentatie in Buurtkamer Keizer Karelpark

Nieuws -> Informatief

Bron: Monique van Rossum
10-09-2016

De feestelijk presentatie van het nieuwe project Taalpunt in een volle Buurtkamer Keizer Karelpark was afgelopen woensdag 7 september 2016. Er werd met veel aandacht geluisterd naar Els Heldens, beleidsmedewerker van de gemeente Amstelveen, die vertelde hoe belangrijk de Nederlandse taal is voor laaggeletterden. Steeds meer wordt informatie digitaal verspreid en er wordt zelfredzaamheid gevraagd van de burger.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2016)

De Bel Dorien flyer


Twee taalambassadeurs vertelden hoe hun leven totaal is veranderd, maar ook hoe moeilijk het was om over je schaamte heen te stappen en de moed die nodig was om weer naar school te gaan. Dankzij de betere taalbeheersing is hun leven verrijkt. Docenten van de Buurtkamer gaven aan, dat het sociale leven, de emoties, van de deelnemers een belangrijke rol spelen om ze zelfvertrouwen te geven. Dorien Mijksenaar, initiatiefnemer van de motie laaggeletterdheid in de tijd, dat zij GroenLinks gemeenteraadslid was, nu activiteiten coördinator van de Buurtkamer in het Keizer Karelpark beloofde, dat zij een zoektocht zal beginnen naar deelnemers,

Met ondersteuning van Willy Helsloot van het Taalhuis Amstelland en het materiaal van de stichting Lezen en Schrijven en de medewerking van RTVAmstelveen en vele vrijwilligers voor de begeleiding kunnen mensen in de komende tijd leren lezen en schrijven. De deur staat open en de koffie staat klaar. De Buurtkamer is te vinden op de Lindenlaan 75. Telefoon 06-23474003.

Dorien Mijksenaar

Activiteiten coördinator Buurtkamer KKPAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.