Bijgewerkt: 1 april 2020

Project X feest in Middenhoven is voorkomen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2012

Via social media werd opgeroepen tot een Project X feest in de wijk Middenhoven in Amstelveen op zaterdag 13 oktober 2012. Extra politie-inzet op deze dag heeft voorkomen, dat dit evenement tot een ernstige verstoring van de openbare orde heeft geleid. Voor het ‘feest’ in het park was geen vergunning aangevraagd. De burgemeester had het feest daarom verboden.

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen


Voorafgaand aan de avond is niet gecommuniceerd. Op de avond zelf zijn jongeren via Twitter opgeroepen om niet te komen. Ook is er een noodbevel afgekondigd om de politie in staat te stellen adequaat op te treden.

Op de avond waren verschillende groepjes in de stad aanwezig. In totaal heeft de politie enkele tientallen jongeren die zich probeerden te verzamelen dringend verzocht om weg te gaan.

Burgemeester Van Zanen: 'Hoewel deze oproep een lokaal karakter had, hebben gemeente, Openbaar Ministerie en politie het zekere voor het onzekere genomen. Voorkomen is beter dan genezen. Er was een reële kans, dat een oproep voor een ‘feestje’ via Facebook voor een hoop ellende had kunnen zorgen. Gemeente, politie en OM hebben daarom besloten tot extra inzet van de politie op deze dag. Gelukkig is alles rustig verlopen en zijn de jongeren, mede door het slechte weer, huiswaarts gekeerd'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.