Bijgewerkt: 22 januari 2021

Project voor 55+ers die passend willen wonen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-07-2015

55+ers uit Amstelveen kunnen via het project 'Van Groot naar Beter' makkelijker de overstap maken van een eengezinswoning naar een beter passende woning. Dit komt de doorstroming op de Amstelveense woningmarkt ten goede. In Amstelveen wonen veel alleenstaanden, of echtparen zonder kinderen in een grote eengezinswoning, die eigenlijk graag willen verhuizen naar een kleinere woning. Dit bleek niet zo eenvoudig.

Het project ‘Van Groot naar Beter’ moet de drempel voor mensen om te verhuizen naar een passende woning verlagen en zo de doorstroming op de Amstelveense woningmarkt bevorderen. Wethouder Herbert Raat (VVD):’De Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) juicht het project ‘Van Groot naar Beter’ van woningcorporatie Eigen Haard van harte toe. Ik vind het een goed project, omdat het mes aan twee kanten snijdt. Aan de ene kant kunnen 55+ers zo makkelijker verhuizen naar een woning met bijvoorbeeld lift, of gelijke vloeren. Aan de andere kant komt er een grote woning vrij, waarin een heel gezin zijn intrek kan nemen’.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Wonen en volkshuisvesting in gesprek met gemeenteraadslid Nora Tang van OCA en Cor Spinhoven, fractievoorzitter van Ouderen Combinatie Amstelveen


Voorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan het project en in aanmerking te komen voor de verhuisvergoeding van maximaal € 4500,-
moeten Amstelveners:
- verhuizen vanuit een eengezinswoning die gehuurd wordt van Eigen Haard, naar een woning met bijvoorbeeld lift,
of gelijke vloeren.
- 55 jaar of ouder zijn.
- Een inkomen hebben onder de € 34.911 om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning/appartement.
- Wanneer het inkomen boven de € 34.911 ligt, wordt bemiddeld voor een vrije sector woning.
- De eengezinswoning, die wordt achtergelaten, moet vervolgens verhuurd worden aan een gezin
(minimaal 1 kind onder de 18 jaar).

Aanmelden

Amstelveners die gebruik willen maken van de regeling 'Van Groot naar Beter', kunnen een mail sturen naar info@eigenhaard.nl o.v.v. 'Aanmelden Van Groot naar Beter'. Ook kunnen zij telefonisch contact opnemen met Eigen Haard via (020) 6 801 801. Voor meer informatie kijk op www.eigenhaard.nl/vangrootnaarbeter.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.