Bijgewerkt: 3 juni 2020

Provincie NH gaat schatkistbankieren

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
10-02-2010

De provincie Noord-Holland en het Ministerie van Financiën hebben op maandag 8 februari 2010 een overeenkomst getekend, waarin staat dat de provincie gaat schatkistbankieren bij het Rijk. Hierdoor loopt Noord-Holland geen financieel risico meer en is tijdelijk overtollig geld veilig ondergebracht.

Schatkistbankieren houdt in dat het geld dat de provincie tijdelijk niet nodig heeft, wordt bewaard bij het Ministerie van Financiën. Dit betekent dat het geld van de provincie per 1 februari 2010 niet langer bij binnen- of buitenlandse banken wordt ondergebracht. Hiermee zorgt de provincie ervoor dat haar tijdelijk overtollige middelen op een veilige manier zijn ondergebracht.

Gedeputeerde Staten hebben in november 2009 besloten te gaan schatkistbankieren, en komen daarmee tegemoet aan een verzoek van Provinciale Staten. Met de ondertekening van maandag start de uitvoering van dit besluit. Noord-Holland is de eerste provincie die een handtekening zet onder een dergelijke overeenkomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.