Bijgewerkt: 28 maart 2024

PvdA-Amstelveen liet haar verkiezingsprogramma in het Engels vertalen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
27-02-2018

Ook EU-burgers en niet-Nederlanders die langer dan vijf jaar in Nederland wonen mogen gaan stemmen op 21 maart 2018 voor de gemeenteraadsverkiezingen. Amstelveen is een internationale stad, met maar liefst 5029 kiesgerechtigden, waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Om deze groep goed te kunnen informeren heeft de PvdA hun verkiezingsprogramma vertaald in het Engels.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Suzanne Piet fractie-assistent van PvdA-Amstelveen presenteert het verkiezingsprogramma van de partij in P60 op 14 december 2017. Zij is masterstudent Political Science aan de VU met als specialisatie 'Politics & Policy' en ze woont op de studentencampus Uilenstede



Suzanne Piet, initiatiefnemer, legt uit: 'Alleen op Uilenstede wonen al 700 internationale studenten. Vaak zijn deze mensen niet op de hoogte van het feit dat ze überhaupt mogen stemmen voor de gemeenteraad. Wanneer ik deze groep wil bereiken is het van belang dat ik niet alleen een praatje op straat kan houden. Ik wil mensen ook de mogelijkheid geven om ons volledige programma te kunnen begrijpen.' Het 21-pagina lange programma is te vinden op de website van de PvdA Amstelveen. https://amstelveen.pvda.nl/nieuws/pvda-election-program-now-english/ (pdf)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.